Büszkeségeink

Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik 2000. október 25-én született Székesfehérváron. A támadó szellemű középpályást édesapja, Zsolt gyermekkora óta tudatosan nevelte a profi pályafutásra, fia karrierje is az általa alapított Főnix FC-ben kezdődött.

Dominik 2015-ben igazolt a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára, színeinkben 27 meccsen 19-szer volt eredményes és az U16-os, valamint U17-es korosztályban egyaránt játszva mindkét pontvadászatban aranyérmes lett.

2017-ben igazolt a Red Bull Salzburg akadémiájára, ahol 2018 májusában már debütált is a bajnokságban. Az osztrákokkal két idényben is szerepelt a Bajnokok Ligája főtábláján, négyszer nyert bajnoki címet, háromszor kupát, 2021 januárjában pedig az RB Leipzig szerződtette, akikkel újból BL-főtáblára jutott, valamint 2022-ben Német Kupa-győztes lett.

Mindeközben természetesen végig oszlopos tagja volt a korosztályos magyar válogatottaknak, az U17-tel Európa-bajnokságot is megjárt. A felnőtt nemzeti csapatban 2019 márciusában mutatkozott be, 2020-ban pedig az Izland elleni pótselejtező 92. percében kilőtte a válogatottat a részben hazai rendezésű Eb-re. Ott azonban nem szerepelhetett, miután egy makacs combsérüléssel fél évig a partvonalon túlra szorult.

Szponzorok