HÍREK

72 csapatos brüsszeli tornán vett részt U9-es csapatunk

2022-04-19

72 csapatos brüsszeli tornán vett részt U9-es csapatunk

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

U9-es csapatunk szombaton repülővel utazott Belgiumba, ahol vasárnap részt vett a 72 csapatot felvonultató Brussels Football European Cup elnevezésű tornán.

A szervezők a 72 együttest 12 darab hatos csoportba sorsolták. Tóvízi Tamás csapata az E-csoportba került, ahol a francia Paris Saint-Germain FC mellett két belga gárda, a Lierse SK és a KV Mechelen, valamit két holland együttes, az Elit Group Amsterdam és a Chaara Football Academy ellen léptek pályára.

Fiataljaink a csoportkört két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereségge zárták, majd az egyenes kieséses szakaszban sikerrel vették a francia SC Air Bel és a belga KRC Genk elleni párharcot is.

A negyeddöntőben büntetőkkel a francia Selection Ile de France jutott tovább - ők a nyolcaddöntőben a Chelsea ellen diadalmaskodtak -, akik később a holland Feyenoord mögött ezüstérmesek lettek.

A tornán még olyan neves csapatok is részt vettek, mint az FC Barcelona, a Sevilla, a Manchester City, a Chelsea, az Olympique Lyon, a Saint Etienne, a Lille, az Ajax, a Galatasaray, a Benfica, az Anderlecht, vagy éppen az 1. FC Köln.

Tóvízi Tamás vezetőedző így értékelte a tornát: - Remek tapasztalat volt a brüsszeli torna, ahol kiderült, hogy tudatosságban nagyon kevés csapat jár előrébb, képességekben pedig nincs lemaradásunk. A különbség sajnos, hogy míg ők minden héten ilyen iramú meccseket játszhatnak, mi ezt szinte csak külföldön tehetjük meg. Köszönjük a lehetőséget!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 14:30 Vyšné Opátske (Szilvásapáti)

FC KOSICE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok