HÍREK

A 80. percig kijutásra állt a négy MTK-játékost is bevető U19-es válogatott, de végül lemarad az Eb-ről

2022-03-29

A 80. percig kijutásra állt a négy MTK-játékost is bevető U19-es válogatott, de végül lemarad az Eb-ről

Vancsa, Kovács Mátyás és Horváth Artúr kezdőként, Biben csereként kapott szerepet.

Sorsdöntő mérkőzés elé nézett az U19-es válogatott Győrben, hiszen egy Törökország elleni sikerrel szinte biztosan kvalifikálhatta magát az Európa-bajnokságra.

Tímár Krisztián szövetségi edző a győzelem érdekében a kezdőcsapatba jelölte az MTK Budapest fiatal labdarúgóit: Vancsa Zalánt, Horváth Artúrt és Kovács Mátyást.

A 22. percben pedig kiváló helyzetbe is került a nemzeti csapat, hiszen Benczenleitner találatával megszereztük a vezetést. A szünetben Horváth Artúrt lecserélte Tímár Krisztián, majd a 61.percben Kovács is elhagyta a játékteret, Biben Barnabás viszont az utolsó negyed órára lehetőséget kapott.

A hajrába érve, a 81. percben aztán a török válogatott váratlanul egyenlített, Akgün volt eredményes, majd nem sokkal később Vancsát is lecserélte a szakmai stáb.

A magyar válogatott újabb gólt már nem tudott szerezni, sőt a 94. percben még egyszer betaláltak a törökök (Elmaz büntetőből lőtt a kapuba), a találkozó így 2-1-es vereséggel zárult. Magyarország a csoport 2. helyén zárt és lemarad a kontinenstornáról.

 

U19-es Európa-bajnoki selejtező, elit kör, 3. forduló
ETO Park, Győr

Magyarország U19 - Törökország U19 1-2 (1-0)

Gólszerzők: Benczenleitner (22.), illetve Akgün (81.), Elmaz (94.)

Magyarország U19: Senkó - Szujó, Csinger, Debreceni - Kovács Mátyás (Kerezsi, 61.), Horváth Artúr (Nagy O., 46.), Bényei (Simut, 84.), Sztojka (Biben, 75.), Benczenleitner - Németh - Vancsa (Gera, 84.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok