HÍREK

A Bayern München és a PSV Eindhoven ellen is pályára lépett U12-es csapatunk Németországban

2022-04-26

A Bayern München és a PSV Eindhoven ellen is pályára lépett U12-es csapatunk Németországban

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

U12-es csapatunk az elmúlt hétvégén a németországi Bietigheim-Bissingen városában megrendezett Sparkassen Inter Junior Cup-on vett részt, ahol 10 ország 48 együttese képviseltette magát.

Tóvaj Kristóf gárdája a B-csoportba kapott besorolást, ahol a Stuttgarter Kickers elleni 0-0 után egyaránt 3-0-ra győzött a SKN St. Pölten és a VfR Wormatia Worms ellen, így bejutott legjobb 24 csapatot felvonultató második csoportkörbe.

Itt már igazi sztárklubok korosztályos együttesei következtek, a torna ezen szakaszában ugyanis a Bayern München (0-0) és a PSV Eindhoven (2-0) ellen is pályára léptünk, ráadásul a VfB Bottrop (1-0), a Karlsruher SC (2-0) és az SSV Ulm 1846 (1-0) elleni sikereknek köszönhetően csoportgyőztesként jutottunk a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc között büntetőkkel búcsúztattuk a TSG 1899 Hoffenheim csapatát, míg az elődöntőben a későbbi aranyérmes Eintracht Frankfurt egy góllal jobbnak bizonyult. A bronzéremért rendezett összecsapáson a rendes játékidőben nem kaptunk gólt az FSV Mainz 05 ellen, a német együttes büntetők után tudta megszerezni a harmadik helyet.

Az MTK Budapest játékoskerete: Kovács, Huszti, Erdős, Pernyész, Malomsoki, Bodnár, Erdei, Homola-Vaskó, Angyal, Tompó, Debreczeni, Lakakisz, Vasuth-Bognár, Viszokai, Vörös.

Tóvaj Kristóf vezetőedző így értékelte a tornát: - Úgy érzem, jó hírét vittük a magyar labdarúgásnak, mert sokszor kifejezetten ötletes, stílusos futballt mutattunk be Stuttgart mellett. Büszkék lehetünk a szervezettségünkre is, hiszen 11 meccsen (220 perc alatt) egyetlen gólt kapni ebben a mezőnyben, nagy dolog! Büszkék lehetünk arra is, hogy a második csoportkört a Bayern Münchent és a PSV Eindhovent is magunk mögé utasítva tudtuk megnyerni; az egyetlen vereségünket pedig csak a legjobb négy között, egy kiváló csapat, a későbbi tornagyőztes Eintracht Frankfurt ellen szenvedtük el. Rendkívül értékes nemzetközi tapasztalat és fejlődési lehetőség volt ez minden játékosunknak!

Fotó: Husztiné Kovács Renáta

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok