HÍREK

A Fiorentina és a Sporting ellen is pályára lépett U12-es csapatunk Olaszországban

2023-05-23

A Fiorentina és a Sporting ellen is pályára lépett U12-es csapatunk Olaszországban

32 csapatos nemzetközi tornán vett részt együttesünk.

Az előakadémiai korosztályos együtteseink szakmai célkitűzéseinknek megfelelően folyamatosan nemzetközi tornákon vesznek részt. 

A mögöttünk hagyott hétvégén U12-es csapatunk mérettette meg magát további 31 gárda társaságában az olaszországi Arezzo városában kilencedik alkalommal megrendezett Davide Nuzzo International Trophy elnevezésű tornán.

Együttesünk a B-csoportba kapott besorolást, ahol pénteken előbb a cseh FC Zbrojovka Brno (2-1), majd az olasz ACF Fiorentina (0-2) ellen lépett pályára.

Szombaton a csoport zárófordulójában következett a római Tor Tre Teste ellen döntetlen (1-1), mely továbbjutás ért a legjobb 16 közé.

A nyolcaddöntőben a G-csoportból továbbjutó dán Bröndby IF következett, akik 0-0 után büntetőkkel bejutottak a negyeddöntőbe.

Csapatunk a 9-16. helyért rendezett összecsapáson a portugál Sporting CP elleni 4-0-ás diadallal zárta a viadalt.

A tornán az aranyérmes AC Milan, a másodikként záró SS Lazio mellett ott volt a Juventus FC, az AS Roma, a Red Bull Salzburg, az SSC Napoli és a Liverpool FC korosztályos gárdája is.

Csapatunk kerete a tornán: Bomlász, Pataky, Jónás, Jáger, Speier, Mohos, Malomsoki, Vörös, Gál, Biró B., Biró Á., Biró M., Masszi, Mohl, Németh, Szabó.

Tóvaj Kristóf vezetőedző így értékelte a viadalt: - Jó kezdés után a második két csoportmeccs nem sikerült igazán erősre, de így is a legjobb 16 között folytathattunk, ahol mindkét meccsen remekül futballoztunk dán és portugál riválisainkkal szemben. Ismét nagyon hasznos napokon vagyunk túl: mind szakmailag (hosszú játékidő, erős ellenfelek), mind a közösségformálás szempontjából. Túl van a csapat a szezonbeli 47. nemzetközi mérkőzésén is, megint ismerkedhettünk más futballkultúrákkal, és ami a legörömtelibb: ezúttal úgy éreztük, többen megállták a helyüket ezen a szinten is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok