HÍREK

A Juventus FC és az FK Crvena Zvezda ellen is pályára lépett U9-es Horvátországban

2023-03-22

A Juventus FC és az FK Crvena Zvezda ellen is pályára lépett U9-es Horvátországban

Együttesünk negyedik helyen végzett a 64 csapatos tornán.

Az elmúlt napokban a horvátországi UMAG Trophyn vett részt U9-es csapatunk további 63 együttes társaságában.

Szilágyi Balázs gárdája a a csoportmérkőzések során az ND Slovan (7-0), az SN Lumen Varazdin (6-0), az NK Ormoz (6-0), az NK Sencur (5-1), az NK Zarica Kranj (7-1), az NK Aluminij (4-0) és az NK Malecnik (12-0) ellen is magabiztos sikert aratott, így csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé.

Az egyenes kieséses szakaszban előbb az Eger SE ellen 7-0-ra, majd az NK Novigrad ellen 3-0-ra diadalmaskodtak fiataljaink, így az elődöntőben következhetett a Juventus FC!

Az olasz sztárcsapat 2-1-re győzött a legjobb négy között, így jöhetett a bronzmérkőzés a másik elődöntőt az AC Milan ellen elveszítő FK Crvena Zvezda ellen. A harmadik helyért rendezett találkozón nem született gól, a szerb együttes büntetőpárbaj után szerezte meg a bronzérmet, míg csapatunk a negyedik helyen zárt.

Szilágyi Balázs vezetőedző így értékelte a viadalt: - Egy eléggé érzelemdús hétvégén vagyunk túl, mind a játékosok, mind mi edzők rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagodtunk. Szakmailag a torna lebonyolítása nagyszerűen volt kivitelezve, mind a sorsolás, pálya mérete, kapuk, körítés. A csapat szereplése bizakodásra ad okot, hiszen jó volt látni, ahogy a gyerekek minden egyes mérkőzésen motiváltan, sikerre éhesen léptek pályára, az ellenfél nevétől függetlenül. 11 mérkőzést játszottunk három nap alatt, és egyik mérkőzésre se tudnám azt mondani, hogy az ellenfelek játékban felénk kerekedtek volna, Végig hűek voltunk a stílusunkhoz, kezdeményező, számos helyzetet kialakító, sok gólt hozó mérkőzéseket sikerült játszanunk. A taktikánk végig sikeres volt a torna során, labda nélküliként és labdabirtoklóként is. Labda nélküliként az ellenfelet nem hagytuk kezdeményezni, ha valaki kombinatív játékkal próbált labdát kihozni ellenünk, hamar beletört a bicskája, hiszen az agresszív letámadásunknak és folyamatos labda körüli létszámelőnyünknek köszönhetően hamar labdát tudtunk szerezni, és abból gyors támadást tudtunk indítani, vagy labdabirtoklást, kezdeményezést sikerült a csapatnak kialakítania. Több olyan csapat is volt, amely hosszú labdákkal próbált ellenünk játszani, amelyre jól reagáltunk és ebben nagyon sokat lépett előre a csapat, hiszen egymást kisegítve reagáltuk le ezeket a labdákat, és kevesebb technikai hibát vétettünk mint a korábbiakban. A csapatunk az egész tornát négy gólt kapva hozta le, ebből két gólt Juventus FC szerzett a mögöttünk keletkező üres területet kihasználva a gyors támadóik által. Dinamikában, gyorsaságban kell még fejlődjünk. Labdabirtoklóként nem volt csapat, aki kombinatív játékban, gondolkodásban előrébb tartani mint mi. Az utolsó két mérkőzésen kicsit a helyzetkihasználással lehettünk elégedetlenek, valamint az utolsó passzok, döntéshozatalok precízebb kivitelezésével akár győzelmeket is megszerezhettük volna, de Fortuna sem állt mindig mellettünk, hiszen több kapufát is lőttünk az utolsó két mérkőzésen. A csapat mutatott játéka több külföldi szakember elismerését is kiérdemelte.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok