HÍREK

Aranyéremmel tért haza Ausztriából U9-es csapatunk

2022-09-29

Aranyéremmel tért haza Ausztriából U9-es csapatunk

18 csapatos tornán vett részt együttesünk Hartbergben.

U9-es csapatunk az elmúlt hétvégén egyetlen külföldi együttesként az ausztriai Hartberg városában megrendezett JUNIORS Soccer Cup elnevezésű tornán vett részt.

A szervezők a 18 csapatot két darab kilences csoportba osztották, fiataljaink a B-csoportban az SV Donau Wien (3-0), az SC Pinkafeld (5-0), a First Vienna FC (3-0), az NZ Pöllauertal (8-0), az SKN St. Pölten (4-0), a Kapfenberg SV (1-0) és a JUNIORS Hartberg “fehér” csapata (7-0) ellen is győztesen hagyták el a pályát, míg az FK Austria Wien ellen döntetlent játszottak (1-1), így csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc között az A-csoportban negyedik helyen végző TWL Elektra volt az ellenfél, az ellenük aratott 3-0 után a bécsi FAC következett az elődöntőben, a fővárosi együttest két vállra fektetve sikerült kivívni a döntőbe jutást.

A fináléban a rendező JUNIORS Hartberg “kék” együttesével találkoztunk, akiket 5-0-ra megvertünk, így aranyérmesként zártunk.

A tornán résztvevő játékosaink névsora: Almásy Zente, Gál Bende, Grezsák Máté, Kovács Zétény, Polonkai Döme, Polyák Soma, Tóth Zsolt, Vitányi Dávid, Vízi Zsombor.

Szilágyi Balázs vezetőedző így értékelte a viadalt: - Véleményem szerint egy színvonalas, jól megszervezett tornán vettünk részt, ahol mindenki jól érezte magát. Minden mérkőzésen dominálva, akaratunkat ráerőltetve az ellenfélre léptünk pályára. Jelzés értékű, hogy a tornán védekezésben is kiemelkedőt nyújtottunk, hiszen 11 mérkőzésen egy gólt kaptunk. Az első három meccs egy kicsit döcögősen indult a játékunk szempontjából, hiszen sokszor kapkodtunk, rossz döntéseket hoztunk, valamint a befejezéseknél nem voltunk elég higgadtak. A harmadik találkozó után minden mérkőzésen a kombinatív játékra ráérezve futballoztak a srácok. A legjobb mérkőzés a döntő volt, ahol egy hasonló stílust képviselő csapat ellen léptünk pályára, viszont a sikeres letámadásunknak és okos játékunknak köszönhetően 5-0-ás, megérdemelt győzelmet arattunk a hazai Hartberg ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok