HÍREK

Aranyérmes lett Szlovákiában U9-es csapatunk

2023-11-28

Aranyérmes lett Szlovákiában U9-es csapatunk

Két játékosunk is bekerült a torna All Star-csapatába.

U9-es együttesünk az elmúlt hétvégén a szlovákiai Vranov nad Topľou (Varannó) városába látogatott, ahol részt vett a 24 csapatot felvonultató R-Gol.com Cup elnevezésű nemzetközi tornán.

A szervezők a csapatokat négy darab hatos csoportba osztották, fiataljaink a D-csoportba kerültek, ahol szombaton öt fölényes sikert aratva (TJ Slovan Pecovská 10-1, MFK Roznava 10-0, MFK Zemplín Michalovce 11-1, FC FSG Uzhorod 12-3, Stara Lubovná RedFox FC 17-0) az első helyen zártak.

A folytatásban a legjobb hat együttes az úgynevezett “Platina” ágon harcolhatott tovább a végső győzelemért. Fiataljaink vasárnap is remekül kezdtek, és az első csoportkörben már megismert TJ Slovan Pecovská gárdáját ezúttal is 10-1-re múlták felül.

Ezt követően a Spartak Trnava ellen 8-1-re, a Beniaminek Krosno ellen pedig 6-4-re győzött csapatunk. Az utolsó előtti találkozón, a végül másodikként záró CFT FAMT Presov ellen 3-3-as döntetlen született, majd az MSK Novohrad Lucenec elleni 9-3-as siker tornagyőzelmet eredményezett.

A szervezők a torna All Star-csapatába beválasztották két játékosunkat, Nagy Mátét és Puporka Bencét.

Aranyérmes csapatunk kerete a tornán: Erdélyi Erik, Gajda Dénes, Kostov Telmen, Lengyel Nándor, Ma Yibo, Nagy Máté, Puporka Bence, Varga Vince, Vitányi Dávid.

Szilágyi Balázs vezetőedző értékelése: - Számunkra rendkívül kedvező körülmények között megrendezett tornán vettünk részt, hiszen a pálya és kapu mérete is mindenféleképpen a kezdeményező, támadó focit segítette. Ezt mi az elejétől kezdve meg is "lovagoltuk", hiszen a csapat szemre is tetszetős, kombinatív játékkal rukkolt elő, főleg az első napon. Kifejezetten tetszett, hogy a góljaink nagy százaléka végletekig kijátszva, megszervezett támadásokból született. Külön szeretném kiemelni a csapat tudatos, begyakorolt labdakihozatalait, amelyet az ellenfelek ritkán tudtak megfelelően lereagálni. Védekezésünk, letámadásunk is megfelelően működött, az esetek nagy százalékában már az ellenfél térfelén labdát tudtunk szerezni, ehhez az is kellett, hogy párharcaink nagy részét mi nyerjük meg, és örömmel tapasztaltam, hogy az előre vágott labdákat is mi tudtuk begyűjteni. Az utolsó 2-3 mérkőzésünk kicsit kapkodósra, idegesre sikerült. Ennek egyik oka első sorban, hogy fejben kicsit fáradt már a társaság, valamint a "tét" rányomta a bélyegét a játékunkra. Ami javítandó terület, hogy a ki nem kényszerített hibákból ne ajándékozzunk gólt az ellenfélnek, és néhány szituációnál higgadtabb fejekre van szükség.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-15 15:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK U14

VS

ETO FC GYŐR U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok