HÍREK

Az MTK Budapest győzelmével ért véget a Hidegkuti Youth Cup

2022-05-08

Az MTK Budapest győzelmével ért véget a Hidegkuti Youth Cup

Az U8-as korosztály számára rendezett tornán klubunk fiataljai hibátlan mérleggel, 11-ből 11 sikerrel zártak.

Szombaton 30, vasárnap 36 mérkőzésre került sor a Hidegkuti Youth Cupon. A klubunk által szervezett tornán, a Mogyoródi úti Sportközpontban 12 csapat részvételével zajlottak a küzdelmek, amelyek összesen 6 különböző országból érkeztek (MTK Budapest, MOL Fehérvár FC, Gödöllői SK, Újpesti TE, CFR Cluj, UTA Arad, MFA Mukachevo, Zbrojovka Brno, Sigma Olomouc, Wisla Kraków, Slovan Bratislava, FC DAC 1904).

A szervezők csoportokat nem alakítottak ki, minden gárda 11 találkozón lépett pályára, a mérkőzések 4+1-es létszámmal, 20 percig tartottak.

Az MTK Budapest U8 a szombati nap végén ötből öt sikerrel állt, a jó sorozat pedig vasárnap tovább folytatódott: a munkácsiak ellen 6-0-ra, a Gödöllővel szemben 12-1-re, a Sigma Olomouc ellen 4-0-ra,  nyertek fiataljaink, a folytatás pedig még fényesebbre sikerült. A CFR Cluj (12-0) és a Wisla Kraków (10-2) kapuját is tízszer vagy többször sikerült bevenni. Az egyetlen csapat, amely tartani tudta a lépést klubunkkal, az az Újpesti TE volt, a sorsolás szeszélye pedig úgy hozta, hogy a két fél utolsó mérkőzését egymás ellen játszotta, mintegy döntőként szolgálva. Bár az UTE gyorsan vezetést szerzett, tehetségeink végül ezt a meccset is megfordították és 6-3-ra nyertek. Ez pedig azt jelenti, hogy az MTK Budapest 11-ből 11 győzelemmel, 33 ponttal és 94-16-os gólkülönbséggel zárta a Hidegkuti Youth Cupot, sőt két játékost adott az álomcsapatba is.

Az I. Hidegkuti Youth Cup álomcsapata:
Amásy Zente (MTK Budapest), Grezsák Máté (MTK Budapest), Herczeg István (UTE), Alex Cretu (UTA Arad)

A torna végig kiváló hangulatban zajlott, a jó időben több tucat néző (főként természetesen szülők) buzdította hangosan a pályára lépőket. Malomsoki Krisztián, klubunk utánpótlás nemzetközi tornaszervezője elégedetten értékelt.

Malomsoki Krisztián: "Régi gondolat volt már ennek a tornának a megszervezése, hiszen imádjuk a gyermekfutballt. Örülünk, hogy végre sikerült tető alá hozni. Szeretnénk egy brandet, egy elit európai versengést létrehozni Hidegkuti Youth Cup néven, így terveink szerint a jövőben is rendszeresen megszervezzük majd a tornát. A legtöbb csapat már 8-9 hónapra előre feltölti a naptárát, így a legfőbb nehézséget talán az jelentette, hogy meggyőzzük a leendő résztvevőket arról, hogy minket válasszanak, de minél komolyabb tornaszervezői múlt áll majd mögöttünk, annál könnyebb lesz elérni akár a legrangosabb európai együtteseket is. Ennek érdekében kifejezett cél volt, hogy olyan gárdákat invitáljunk, amelyeknek erős a médiajelenléte. A visszajelzések alapján remekül sikerült a szervezés, régiós szinten az egyik legjobb, amivel találkoztak."

Az I. Hidegkuti Youth Cup végeredménye:

 1. MTK Budapest 33 pont
 2. Újpesti TE 27 pont
 3. UTA Arad 22 pont
 4. Gödöllői SK 21 pont
 5. MOL Fehérvár FC 18 pont
 6. Wisla Kraków 16 pont
 7. Slovan Bratislava 15 pont
 8. Mukachevo FA 15 pont
 9. CFR Cluj 9 pont
 10. Zbrojovka Brno 9 pont
 11. Sigma Olomouc 9 pont
 12. FK DAC 1904 3 pont

A torna teljes programját ide kattintva lehet megtekinteni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2022-05-21 10:00 Kecskeméti Széktói Stadion

KTE LA U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok