HÍREK

Az SL Benfica és az FC Porto ellen lépett pályára U9-es csapatunk Lengyelországban

2022-06-07

Az SL Benfica és az FC Porto ellen lépett pályára U9-es csapatunk Lengyelországban

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

U9-es csapatunk péntektől vasárnapig a lengyelországi Zakopane városában vett részt a Steel Cup-on, ahol 36 együttes mérte össze tudását.

A szervezők a résztvevőket négy darab kilences csoportba osztották, fiataljaink a B-csoportban a svéd Hammarby IF, az ukrán FK Karpati Lviv, valamint az egyaránt lengyel MKS Parasol Wroclaw, MKS Pogon Szczecin, UKS Sokoliki Stary Sacz, MKS Limanovia, Slask Wroclaw és GKS Katowice ellen léptek pályára.

Csapatunk hat győzelemmel és két döntetlennel a csoport első helyén zárt. A negyeddöntőben a cseh Sparta Praha ellen 2-1-re diadalmaskodtunk, az elődöntőben a későbbi győztes SL Benfica 2-1-re győzött.

A bronzmérkőzésen egy másik portugál sztárcsapat, az FC Porto következett, akik 2-2 után büntetőkkel megszerezték a harmadik helyet.

Együttesünk így negyedik lett, az összes lengyel résztvevő mellett mögöttünk végzett a Sparta Praha, a Rapid Wien, a Stoke City és az AS Trencin is.

Tóvízi Tamás vezetőedző értékelése: - Óriási eredmény számunkra, hogy egy ilyen 36 csapatos nemzetközi tornán is tudtuk a saját játékunkat játszani és dominálni - kivéve a Benfica ellen -, mely ezúttal is sok góllal és eredményes szerepléssel párosult, valamint azzal, hogy a szervezők már most meghívtak minket a jövő évi tornára is. Játékosainknak és az edzőknek óriási élményt adott a torna, ahol különböző nemzetek futballjával ismerkedhettünk meg (lengyel, portugál, angol, svéd, cseh, horvát, észt, osztrák, ukrán, litván, lett). A csütörtöktől vasárnapig tartó utazás során a gyerekek megismerhették Zakopane gyönyörű városát, ugyanis a remek szervezésnek köszönhetően bőven volt alkalmunk egyéb programot kitalálni, mint lovaskocsis városnézés, siklózás a hegyekben, valamint a Magyarország-Anglia válogatott mérkőzés közös megtekintése. Folytatás hétvégén Franciaországban. Hajrá, MTK!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok