HÍREK

Balogh Béla: "Remélem, lesz olyan játékos, aki már szezon közben felkerül az első kerethez"

2022-09-02

Balogh Béla: "Remélem, lesz olyan játékos, aki már szezon közben felkerül az első kerethez"

U19-es csapatunk vezetőedzője beszélt a felkészülésről és a 2022-23-as célokról.

Az MTK Budapest U19-es csapata ismét a címvédés reményével vág neki az új idénynek. A 2022-23-as pontvadászatra az együttest - az ideiglenes jelleg után immáron végleg - Balogh Béla vezetőedző vette át és rendkívül hosszú felkészülést "vezényelt" tehetségeinknek.

A július 4-i rajtot követően hétszer lépett pályára az MTK Budapest U19 "külsős" ellenféllel szemben, kétszer pedig NB III-as csapatunkkal, egyszer az U17-tel csapott össze. Ez magában foglal egy szlovákiai tornát és egy lipóti edzőtábort is.

Eredmények:

  • MFK Ruzomberok U19 - MTK Budapest U19 0-1
  • FK Zeleziarne Podbrezová - MTK Budapest U19 0-0
  • MFK Dukla Banská Bystrica U19 - MTK Budapest U19 1-2 (tornagyőzelem a szlovákiai SNP Cupon)
  • Lipót Pékség SE - MTK Budapest U19 1-3
  • Vecsési FC - MTK Budapest U19 5-1
  • SK Slovan Bratislava U19 - MTK Budapest U19 1-2
  • Paksi FC U19 - MTK Budapest U19 2-5

Balogh Béla vezetőedző a sandorkaroly.hu-nak értékelte a nyár történéseit és az idei célokat.

"Elégedett vagyok a csapat munkájával, hozzáállásával. Úgy vettem észre, hogy nyitottak voltak mindenre, holott biztosan volt több olyan kérésünk is, ami újdonságnak számított. Igyekeztek megvalósítani mindent, még ha nehezebb is volt, mint amihez hozzászoktak. A felkészülési menetrendünk hosszúra és tartalmasra sikeredett, ezt még Horváth Dávid alakította ki májusban, én pedig teljes mértékben elfogadtam. A legjobban talán a lipóti összecsapás nézett ki, ahol egy felnőtt csapat ellen voltak kiemelkedő periódusaink és végül győztünk is. Külön örülök, hogy menet közben kiderült, hogy két alkalommal is lehetőségünk nyílik edzőmeccset játszani az NB III-as gárdával, ami kifejezetten hasznos tapasztalat volt. A külföldi találkozók pedig mindig előrevisznek, fel lehet mérni, hol tartunk. A célunk egyértelműen a felsőházba kerülés, tavasszal pedig a még sikeresebb szereplés. Emellett természetesen bízom benne, hogy lesz olyan labdarúgónk, aki annyit fejlődik, hogy év közben minimum az NB III-ba, de akár az első kerethez is feljebb léphessen. Ami az ifi BL-szereplést illeti, ott Horváth Dávid lesz a vezetőedző, neki megvan a maga stábja, de amennyiben számít a munkámra és kikéri a véleményem, természetesen mindenben segítek neki."

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok