HÍREK

Bán Gergő mindhárom mérkőzésen pályára lépett a Telki Kupán győztes U17-es válogatottban

2022-08-24

Bán Gergő mindhárom mérkőzésen pályára lépett a Telki Kupán győztes U17-es válogatottban

Fiatal játékosunk Izland, Horvátország és Törökország ellen is csereként szállt be.

A magyar U17-es válogatott már gőzerővel készül a 2023-as, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságra (amelynek több mérkőzését az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik), amelyre házigazdaként természetesen selejtezők nélkül részt vehetünk. A felkészülés fontos állomása volt az augusztus 16-20. között rendezett Telki Kupa, melyen nemzeti csapatunkon kívül Izland, Horvátország és Törökország vettek részt.

Az MTK Budapest játékosai közül Almomani Nathanielnek és Bán Gergőnek postázott meghívót a Belvon Attila szövetségi edző vezette stáb, ám előbbi még a tornát megelőzően kisebb sérülést szenvedett, így végül csak utóbbi szerepelt a Telki Kupán.

Az U19-es csapatunk keretéhez tartozó, 2006-os születésű Bán Gergő Izland ellen az 56., Horvátország ellen a 73., a törökökkel szemben a 82. minutumban lépett pályára, a magyar válogatott pedig 6 év után először megnyerte a tornát. Fiatal tehetségünk a sandorkaroly.hu-nak értékelte a címeres mezben töltött időszakot.

"Úgy gondolom, jól ment a játék, nem volt probléma a teljesítményemmel. A szövetségi edző inkább védekező feladatokat bízott rám, a hatos pozícióban kaptam lehetőséget és mind a három találkozón becserélt. Ezek közül talán az első, Izland elleni találkozón futballoztam a legjobban, akkor volt a legtöbb labdaérintésem is. Specifikus egyéni visszajelzést egyelőre nem kaptam, de összességében megdicsértek és reménykedem benne, hogy a jövőben is számítanak rám. A válogatott szeptemberben két mérkőzést játszik Görögországgal, később pedig Spanyolországban is részt veszünk egy felkészülési tornán. Addig azonban fontos, hogy állandósítsam helyemet az MTK Budapest U19-es csapatában és elinduljunk a bajnoki cím felé vezető úton. Természetesen már az Ifjúsági Bajnokok Ligája is ott motoszkál a fejünkben, biztos, hogy már az első körben kemény ellenfél vár majd ránk, de azért is dolgozunk nap, mint nap, hogy sikerrel vegyük az ilyen kihívásokat."
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok