HÍREK

Bravúr: Remek játékkal kétgólos előnyt szereztünk az UEFA Ifjúsági Ligában

2021-09-29

Bravúr: Remek játékkal kétgólos előnyt szereztünk az UEFA Ifjúsági Ligában

Vasvári gyorsan vezetést szerzett a Sparta Praha ellen, utána Vancsa duplázott.

UEFA Ifjúsági Liga, 1. forduló, első mérkőzés

MTK Budapest U19 - AC Sparta Praha U19 3-1 (2-1)

MTK Budapest U19: Csenterics - Guth, Fekete, Várkonyi, Helembai (Georgievski, 75.) - Kata (Szőke, 83.), Horváth A. - Miknyóczki (Juhász B., 84.), Kovács M., Vancsa - Vasvári (Balogh M., 61.)

AC Sparta Praha: Ulrich - Sevinsky, Vydra, Stárek, Suchomel - Silhart, Lilling, Kastánek, Osmani (Sprinz, 76.) - Vana, Schánelec (Hruska, 89.)

Gólszerzők: Vasvári (5.), Vancsa (25., 46.), ill. Silhart (20.)

Az előző idényben bajnoki címet szerző U19-es együttesünk az UEFA Ifjúsági Liga 1. fordulójának odavágóján az AC Sparta Prahát fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Kanta József és Horváth Dávid által közösen irányított együttesből tavalyi bajnokcsapatunk játékosai közül többen hiányoztak: Winter Dániel, Lehoczky Roland és a rájátszás gólkirálya, Biben Barnabás egyaránt kölcsönben futballozik jelenleg. A versenykiírás szerint csak olyan külföldiek léphetnek pályára, akik legalább három éve csapatunkban játszanak, így Clinton, Kaka és Drljo sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére az U19-es bajnokcsapat kulcsemberei közül. Nem számíthattunk a kölcsönben futballozó Zuigéber Ákosra, valamint a korban megfelelő Kosznovszky Márkra sem, ő ugyanis az előző idényben nem lépett pályára együttesünkben.

A mieink aktívan és gyors góllal kezdték a mérkőzést: az 5. percben egy remek kontra végén Vancsa tálalt Vasvári elé, aki 20 méterről nagy gólt lőtt: a kapus felett bombázott a hálóba (1-0)! Vasvári gyorsan ismételhetett is volna: egy labdaszerzés után tört kapura, de 17 méterről a léc fölé bombázott. A 13. minutumban Miknyóczki lépett ki a jobb oldalon, laposan lőtt is 14 méterről, de a kapus leért a labdára.

Pár perccel később Stárek lövésénél a gólvonalon mentettünk nagyot, a 20.-ban azonban jött az egyenlítés: Silhart lőtt el a 16-os sarkától egy szabadrúgást keményen, Csenterics nem sokat láthatott az előtte álló prágai játékosoktól, így a labda a hosszú sarokban kötött ki (1-1).

A 25. percben újra megszereztük a vezetést: Kovács Mátyás tette középre a labdát, előbb még elakadt, majd az ismétlés már Vancsa elé került, aki átvette azt mellel, és 8 méterről a bal sarokba bombázott (2-1)! A vendégek kapusának elcsúszása után kis híján újra a cseh kapuban kötött ki a labda, nem sokkal később viszont a másik oldalon Várkonyinak kellett nagyot mentenie. Vasvári veszélyeztetett lövéssel, majd les miatt érvénytelenített a játékvezető egy vendég gólt, a játékrészt pedig Horváth Artúr szabadrúgása és a kapus védése zárta.

A második félidő nem is kezdődhetett volna jobban csapatunknak: Vancsa remekül tört be a 16-oson belülre, két embert is megbolondított, majd a rövid sarokba helyezett (3-1) - remek találat volt!

Miknyóczki lövése fölé szállt, majd mindkét oldalon cserék érkeztek a pályára. Hiába próbálkoztak a szépítéssel a csehek, a mieink nagyon stabilan védekeztek és nem hagytak esélyt a vendégek támadóinak. A hajrában aztán szinte a "semmiből" kaptak büntetőt a prágaiak, Vydra azonban nem tudott túljárni Csenterics eszén, aki bravúrral hárította a jobb alsó felé tartó lövést.

Ezt követően újabb gól már nem született, így a mieink bravúros, 3-1-es győzelmet arattak a Sparta Praha ellen, aminek köszönhetően kétgólos előnyből várhatjuk az október 20-án esedékes, prágai visszavágót.

A mérkőzés szöveges tudósítása itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-17 16:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok