HÍREK

Döntőzött a Champions Trophy-n U12-es csapatunk

2022-06-22

Döntőzött a Champions Trophy-n U12-es csapatunk

Tóvaj Kristóf együttese több világhírű csapatot is megelőzve lett második az ausztriai tornán.

Szezonbéli utolsó tornáján vett részt U12-es csapatunk a június 18-19-i hétvégén. Az Ausztriában rendezett Champions Trophy-n 64 együttes volt ott, amelyeket nyolc darab nyolcas csoportba osztották.

Az MTK Budapest U12 a szombati, csoportkörös küzdelmek során hat győzelmet aratott és csak a nyolcas első helyén végző HASK Zagreb ellen szenvedett vereséget, így másodikként kvalifikált a nyolcaddöntőbe.

A rájátszás küzdelmeire vasárnap került sor, a sorsolás szeszélye pedig úgy hozta, hogy a mieink két magyar ellenféllel is összecsaptak: előbb az Illés Akadémiát (2-0), majd a Mészöly Focisuli SE-t (0-0, büntetőkkel: 3-2) ejtették ki. Az elődöntőben aztán a moldáv FC Dacia Buiucani fiataljain is kapott gól nélkül (1-0) kerekedtünk felül, így jöhetett a finálé a horvát NK Istra 1961 ellen.

Itt a Kovács – Huszti, Erdős, Páll, Vasuth-Bognár – Angyal, Erdei, Lakakisz – Debreczeni (kispad: Tompó, Érsek, Piróth, Szentkuti, Viszokai) összeállítású MTK 1-0-s vereséget szenvedett, de így is ezüstéremmel térhettek haza fiataljaink a tornáról - a megelőzöttek között pedig ott volt többek között a CFR Cluj, a Hajduk Split, a Borussia Dortmund és a Juventus is.

Tóvaj Kristóf vezetőedző így értékelte a tornát:

"Hét különböző nemzetiségű csapat ellen lejátszott tíz mérkőzéssel zártunk egy hosszú, fárasztó és sikerekben gazdag szezont. A sors(olás) fintora miatt a legnagyobb nevű klubokat elkerültük, de így is nagyon örömteli a 64 nevezett között megszerzett ezüstérem. A rövid játékidő és a szűk pálya ellenére is ragaszkodtunk a stílusunkhoz a többnyire direkt játékot játszó ellenfelekkel szemben. Ezzel a korosztállyal is öröm volt a munka, sok sikert kívánok a fiúknak, követni fogjuk a fejlődésüket, pályafutásukat!"

A torna teljes eredménysora ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok