HÍREK

Ezüstérmes lett Horvátországban U11-es csapatunk

2023-06-20

Ezüstérmes lett Horvátországban U11-es csapatunk

Rangos nemzetközi tornán mérettette meg magát együttesünk.

Az előakadémiai korosztályos együtteseink szakmai célkitűzéseinknek megfelelően folyamatosan nemzetközi tornákon vesznek részt. 

A mögöttünk hagyott hétvégén U11-es csapatunk mérettette meg magát további 31 gárda társaságában a horvátországi Livanában megrendezett Milenko Jerkovic Memorial Cup elnevezésű tornán.

Fiataljaink a B-csoportba kaptak besorolást, ahol az egyaránt horvát NK Olimpija Osijek (8-0) és az NK NAŠK (5-0) elleni magabiztos sikerek után döntetlent játszottak a HNK Hajduk Split ellen (0-0), így csoportelsőként jutottak tovább.

A legjobb 16 között a montenegrói FK Lovćen (3-0), majd a negyeddöntőben pedig a szerb FK Spartak Subotica (5-1) ellen győzött csapatunk, és bejutott az elődöntőbe.

A legjobb négy között együttesünk a román GSC Ghiroda ellen 1-1 után büntetőkkel harcolta ki a döntőbe jutást, melyet azonban szintén 1-1 után, büntetőpárbajt követően elveszített a bosnyák HŠK Zrinjski Mostar ellen.

Milkó Dániel vezetőedző értékelése: - A csoportunkból elsőként tudtunk továbbjutni, megelőzve a Hajduk Split csapatát. Minden mérkőzésen szinte végig fölénybe játszottunk ellenfeleinkkel szemben, így egészen a döntőig tudtunk menetelni. A játékban nyújtott fölényünk a döntőben is megmutatkozott. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, volt két kapufánk is, de csak egy gólt tudtunk szerezni. Ellenfelünk az egyetlen támadásából tudott egyenlíteni, így következtek a büntetőrúgások, amiben ők jobbnak bizonyultak, így a második helyen zártunk a tornán. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nem csak ezen a tornán nyújtott teljesítményük miatt, hanem az egész éves alázatos és motivált hozzáállásuk miatt is. Rengeteget fejlődtek egyénileg és csapat szinten is, ez egyértelműen látszódott a játékuk minőségén, valamint a mérkőzéseken és a tornákon elért eredményeken is. Mivel a következő szezonban már más korosztállyal fogok együtt dolgozni, így örültem, hogy az utolsó tornánk ilyen pozitívan sikerült minden szempontból. Egy nagyon jó szellemiségű és tehetséges játékosokból álló, összetartó csapatnak lehettem az edzője, akikkel öröm volt együtt dolgozni!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U13

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok