HÍREK

Fontos győzelmet aratott U19-es csapatunk az új idény nyitányán a Ferencváros otthonában

2022-09-03

Fontos győzelmet aratott U19-es csapatunk az új idény nyitányán a Ferencváros otthonában

Necula gólját egyszer még kiegyenlítette az FTC, de a hajrában szerzett második találatra már nem érkezett válasz.

Hosszú felkészülést követően szeptember 3-án lépett pályára először bajnoki címvédő U19-es csapatunk a 2022-23-as idényben. Az ellenfél a Népligeti Sportcentrumban a Ferencvárosi TC együttese volt.

A 8. percben adódott az első lehetőség, amelyből kis híján gól is született. Berényi csaklizta el a labdát Varga Bencétől és rávezette, majd eltolta a kifutó Szolár mellett, de üres kapura, viszonylag távolról, gyengén gurított. A visszaérkező Csernák menthetett volna, de elcsúszott, a játékszer így tovább gurult - szerencsére nem a kapuba, hanem keresztbe.

A 20. percig kellett várni az újabb nagy helyzetre, de ezúttal már csapatunk volt veszélyes. Varga Dominik vágta előre a labdát Vasvári felé, aki rástartolt és legyűrte Almássyt, majd eltolta Tóth kapus mellett is, ám üres kapunál elcsúszott és mire felpattant, a kétségbeesetten menteni igyekvő Takács Ádám éppen bele tudott érni a labdába, oda lett a ziccer.

Három perccel később Berényi löketét Szolár ütötte ki, majd a túloldalt Necula indította Balogh Mátét, aki ballal, viszonylag közelről, védője szorításában kísérletezett, de Tóth is hárított. A 32. percben viszont már nem volt ellenszer.

Ekkor Varga Dominik adott be jobbról, a hosszún pedig Necula emelkedett védője felett. A labda a hátvéd fején is megpattant és végül a hosszúba hullott (0-1).

A félidő hajrájában aztán Bagi szabadrúgása suhant el a felső léc felett, majd Bikás végzett el egy szabadrúgást, amikor Szolár még a sorfalat állítgatta. A játékvezető sípja végül les miatt szólalt meg, ám előtte, Almássy fejesénél hálóőrünk még nagyot védett.

Az 58. percben Vasvári sodort el egy labdát testtel a tizenhatoson belül, majd viszonylag közelről próbálkozott, ám a sok védő egyikén elakadt a játékszer és az érkező Lauri elé került, ám Tóth Zalán kapus egy fél ütemmel előbb ért oda és védte-elütötte-semlegesítette a lehetőséget.

Öt perccel később egyenlített az FTC. Bikás ívelt át jobbról Berényinek, aki az ötösön belülről, tisztán fejelt. Szolár átért, de a bólintás túl közelről jött, reflexből már csak a kapuba tudta ütni, kifelé nem (1-1).

A 70. percben szögletünket Csernák csúsztatta meg, Balogh Máté pedig 8 méterre a kaputól átvette, de védőjétől zavartatva eltörte a labdát, amely így elment keresztbe. A 81. percben egy másik sarokrúgásból lecsorgót Varga Bence bombázott kapura a tizenhatos vonaláról, a gólba tartó kísérletet azonban egy jól helyezkedő védő blokkolta. Négy minutummal később az is benne volt a levegőben, hogy elveszítjük a találkozót. Bikás játszott jobbra, a teljesen üresen helyezkedő Gágyornak, aki 9 méterről, élesebb szögből, de tiszta helyzetből lőhetett, ám Szolár a röviden nagyot védett.

Így pedig nem, hogy nem veszítettük el a mérkőzést, de meg is nyertük: nem sokra rá ugyanis Urbán lőtt 18 méterről, középről. Tóth csak kiütni tudta, amire Necula eszmélt rá leghamarabb és 9 méterről, zavartalanul a kapuba bombázott (1-2).

Az utánpótlásban maratoninak számító, öt perces hosszabbításban még Szöllősi ugratta ki Neculát, akit utolértek, de az érkező Csöngei elé pörgetett, támadónk pedig 18 méterről, kapásból kapura vágta - Tóth hárított.

Az MTK Budapest U19 azonban így is 2-1-re nyert a Ferencváros otthonában és fontos sikert aratott a 11 fordulós, őszi "alapszakasz" nyitányán.

 

U19 Országos Bajnokság, Kiemelt csoport, 1. forduló
Ferencvárosi TC Népligeti Sportcentrum

Ferencvárosi TC U19 - MTK Budapest II 1-2

Gólszerzők: Berényi (63.), illetve Necula (32., 88.)

Ferencvárosi TC U19: Tóth Z. - Palaga, Almássy, Takács Á., Szücs M. - Kokovai, Szabó D. (Farkas Á., 18.) - Nemes (Gágyor, 61.), Bikás, Bagi (Molnár M., 71.) - Berényi

MTK Budapest U19: Szolár - Varga D., Csernák, Varga B., Asante (Földing, 46.) - Lauri (Urbán, 81.), Rimóczi (Lépő, 65.), Hegedűs, Necula - Balogh M. (Csöngei, 88.), Vasvári (Szöllősi, 65.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok