HÍREK

Franciaországi tornán vett részt a hétvégén U9-es csapatunk

2022-06-14

Franciaországi tornán vett részt a hétvégén U9-es csapatunk

A Liverpool is a csoportellenfelek között volt Dél-Franciaországban.

A Pitchoun's Cup elnevezésű dél-franciaországi tornán vett részt a június 11-12-i hétvégén az MTK Budapest U9-es csapata.

Együttesünk a csoportkörben 7 találkozón lépett pályára, az alábbi ellenfelekkel szemben:

  • Liverpool FC (angol)
  • Paris FC (francia)
  • AS Nancy (francia)
  • US Lapalud (francia)
  • ES Trinite Lyon (francia)
  • FC Crolles (francia)
  • FC Séte 34 (francia)

Az MTK Budapest U9 hét csoportkörös mérkőzését öt győzelemmel és két döntetlennel abszolválta, így a második helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe, megelőzve többek között a Liverpool együttesét is. A csoport erejét jelzi, hogy az FC Paris egészen a döntőig menetelt ezt követően. A torna a legjobb 16 között a torna későbbi győztese, a Sénart Moissy ellen ért véget csapatunk számára.

Tóvizi Tamás vezetőedző így értékelt:

"A torna előtti napon, pénteken négy edzőmérkőzést is játszottunk, ebből kettőt a portugál Sporting csapata ellen, ami jól szolgálta a fejlődésünket. A szombati tornán aztán a csoportmérkőzések alatt végig az MTK-stílushoz hűen fociztunk, rengeteg gólt szereztünk kombinatív játék után és sokat passzoltunk, birtokoltuk a labdát. A Liverpoollal és a torna ezüstérmesével, a Paris FC-vel nagyon izgalmas mérkőzéseket játszottunk, mindkét találkozón domináltunk. A Liverpool ellen a kapu előtt nem voltunk elég magabiztosak, így 2-2 lett a végeredmény, míg a párizsiak egy utolsó percben szerzett góllal egyenlítettek. Sajnos a sorsolással nem volt szerencsénk, ugyanis a 16 között a végső győztes Sénart Moissy-vel kerültünk össze és búcsúztunk. A 64 csapatos tornán az említettek mellett olyan csapatokat sikerült megelőznünk, mint az FC Porto, a Juventus, a Sevilla, a Valencia, a Celta Vigo, a Feyenoord, a St. Étienne, a Deportivo La Coruna, a Club Brugge, a Toulouse, a Bordeaux vagy épp az Olympique Lyon. Jó volt látni, hogy a gyerekek ilyen nemzetközi mezőnyben is az edzésen tanult alapelveknek megfelelve szeretnének és tudnak is focizni. Azért a kikapcsolódásra is volt lehetőségünk: az egyik délelőttöt a tengerparton töltöttük, valamint a Marseille stadionjához is el tudtunk látogatni."

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok