HÍREK

Győzött a lipóti edzőtáborban U19-es csapatunk

2022-07-22

Győzött a lipóti edzőtáborban U19-es csapatunk

A megyei első osztályú Lipót Pékség SE-t 3-1-re győztük le.

Egy felkészülési mérkőzést tervezett programjába U19-es csapatunk az NB III-as gárdával közös lipóti edzőtáborába. Balogh Béla vezetőedző együttese a megyei első osztályú, helyi Lipót Pékség SE-vel csapott össze péntek délután.

A rekkenő, 36-37 fokos hőségben együttesünk csak négyet cserélt, ketten pedig előbb lejöttek, majd visszatértek a pályára. Az első percek még inkább a hazaiakról szóltak, előbb Veller fejelt mellé közelről, majd Kovács Bálint és Begó szabadrúgásai sem találtak utat a kapuba.

A 32. percben aztán egy szöglet után nem jól szabadítottak fel a lipótiak, Csernák pedig 20 méterre a kaputól lekezelte a labdát, várt egy ütemet, "elreptette" a blokkolni igyekvő védőt és gyönyörűen a kapu bal felső sarkába csavart (0-1).

Az első játékrészben még egy szépen felépített akció végén Necula játszott Hegedüshöz, aki azonban 8 méterre a kaputól, ziccerben elcsúszott, majd ugyan felpattant, de fordulásból már nem találta el jól a labdát. Szünet után jó ideig nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a 63. minutumban Veller szaladt el a bal oldalon és mintegy 13 méterről, oldalról a kapuba gurított (1-1).

Ekkor viszont kiszakadt a gólzsák, hiszen gyors egymásutánban kétszer is "visszavágtunk": a 65. percben egy beadást követően Necula elé pattant a labda, támadónk pedig 14 méterről, erővel lőtt a kapu felső részébe, a rövid oldalra (1-2), három percre rá pedig Hegedüs értékesített egy ziccert higgadtan (1-3).

U19-es csapatunk így a szlovákiai torna aranyérme után újabb sikerrel folytatta felkészülését az új idényre és az UEFA Ifjúsági Liga küzdelmeire.

 

Lipóti Edzőtábor, felkészülési mérkőzés
Lipóti Futball Központ

Lipót Pékség SE - MTK Budapest U19 1-3

Gólszerzők: Veller (63.), illetve Csernák (32.), Necula (65.), Hegedüs (68.)

Lipót Pékség SE: Takács B. - Széles, Nyakas, Szabó Sz., Kapa Má. - Petrik, Begó (Benkovics, 46.), Németh M., Veller - Füleki (Kiss B., 70.) - Kovács B. (Tar, 46.)

MTK Budapest U19: Szolár (Radnóti, 46.) - Varga D., Csernák, Varga B., Csontos (Almomani, 46.) - Hegedüs (Urbán, 73.), Lépő - Lauri (Bán, 46.), Herczeg (Lauri, 70.), Necula - Urbán (Sági, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok