HÍREK

Három előakadémiai csapatunk is ausztriai tornán vett részt

2022-08-17

Három előakadémiai csapatunk is ausztriai tornán vett részt

Előakadémiai csapataink folyamatos külföldi túrák segítségével fejlődnek.

Három előakadémiai együttesünk, az U10, az U9 és az U8 is Ausztriában mérettette meg magát.

U10-es és U8-as csapatunk a JAZ GU-Süd Turnier elnevezésű viadalon vett részt. U10-es fiataljaink (a képen) a nyolc együttest felvonultató tornán a B-csoportban magabiztos sikert arattak a Vulkandland Talente (4-0), az ASV Allerheiligen (5-0) és a Wolfsberger AC (8-0) ellen, így az első helyen jutottak tovább.

A negyeddöntőben Mlecsenkov Mátyás együttese az A-csoport negyedik helyén végző LUV Graz ellen diadalmaskodott (11-0), az elődöntőben pedig a “magyaros rangadón” 1-0-ra nyert az Illés Akadémia-Haladás ellen.

A fináléban a rendező JAZ GU-Süd következett, őket 7-1-re sikerült legyőzni, így aranyérmet akasztottak játékosaink nyakába.

Ugyanezen a tornán U8-as gárdánk másik kilenc együttessel szállt harcba a végső győzelemért. Csapatunk a B-csoportban a GAK 1902, a Vulkanland Talente és az SKN St. Pölten előtt végzett, és a TWL Elektra mögött a második helyen jutott a negyeddöntőbe.

Tóvízi Tamás csapata a legjobb nyolc között 3-0-ra nyert a szlovén NS Mura ellen, az elődöntőben pedig büntetőkkel kapott ki a Red Bull Salzburgtól. A bronzmérkőzésen a csoportban már megismert GAK 1902 következett, ellenük 4-2-re sikerült diadalmaskodni, mely bronzérmet ért.

Az U9 a 24 csapatos Jauerling Cup-on vett részt, ahol a C-csoportba kapott besorolást. Együttesünk az USC Kirchberg ellen 3-0-ra, a First Vienna FC ellen 4-2-re, a Red Bull Salzburg ellen pedig 4-0-ra nyert.

A második csoportkörben az SK Slovan Bratislava (6-1) és az SK Rapid Wien (4-0) együttesét is sikerült legyőzni, mely elődöntőt ért.

A legjobb négy között Szilágyi Balázs fiataljai büntetőkkel kaptak ki a későbbi aranyérmes FK Austria Wien csapatától, a bronzmérkőzésen azonban sikerült 4-2-re felülmúlni a cseh FC Zbrojovka Brno gárdáját.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok