HÍREK

Honvéd elleni győzelemmel került még közelebb a bajnoki címhez U19-es csapatunk

2022-04-16

Honvéd elleni győzelemmel került még közelebb a bajnoki címhez U19-es csapatunk

Horváth Dávid vezetőedző együttese fontos mérkőzést nyert meg a kispestiek ellen.

Újabb fontos mérkőzés várt U19-es csapatunkra a bajnokság felsőházának 8. fordulójában: a Honvéd együttesével csapott össze legidősebb utánpótlás-korosztályunk.

Tabellán éllovas gárdánk pedig ezt az akadályt is sikerrel vette, miután az első félidőben kétgólos előnyre tett szert. Előbb a napokban újabb profi szerződést aláíró Horváth Artúr, majd Szőke Gergő is eredményes volt. A kiélezett mérkőzés második játékrészében ugyan szépítettek a kispestiek, de a három pontot sikerült itthon tartanunk.

Az MTK Budapest U19 előnye így 6 fordulóval a vége előtt 8 egység a legfőbb üldöző Illés Akadémia-Haladás előtt.

A találkozó összefoglalóját ide kattintva tekinthetik meg!

 

U19 Országos Bajnokság, A-csoport, 8. forduló
Vezette: Sántha

MTK Budapest U19 - Budapest Honvéd-MFA U19 2-1
Gólszerzők: Horváth A. (27.), Szőke (31.), illetve Tarcson (78.)

MTK Budapest U19: Csenterics - Varga D., Vasvári (Balogh M., 76.), Juhász L. (Rohrbeck, 93.), Barkóczi (Csernák, 95.), Guth, Horváth A., Szőke, Bene, Helembai, Juhász B.

Horváth Dávid vezetőedző: "Rangadóhoz méltó, kiélezett, jó mérkőzést játszottunk. Ellenfelünk az első pillanattól kezdve nagy nyomás alá helyezett minket, 20-25 percig inkább csak reagálni voltunk képesek. Amikor ez a kezdeti dominancia alábbhagyott és elkezdtünk tisztábban focizni, egy szabadrúgásgól teljesen megváltoztatta a meccs sorsát. Gólra gólt tudtunk rúgni a találkozónak abban a periódusában, amikor mi váltunk kezdeményezőbbekké. Ennek az időszaknak a hatékonysága döntötte el a mérkőzést. 2 gólos előnyünk tudatában változtattunk a védekezésünkön, már nem hagytunk annyi szabad területet a csapatrészeink sorai között, ennek eredményeképpen minőségi lehetőségek nem alakultak ki a kapunk előtt. Negatívum, hogy sok felesleges szabálytalanságot vétettünk. Gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, és hogy ezen a nehéz meccsen megmutatták, hogy a csapat sikeréért mennyit tudnak a közösbe beletenni."

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok