HÍREK

Horváth Ádám: "Az lenne a legnagyobb eredmény, ha többen profi szerződésig jutnának"

2021-12-10

Horváth Ádám: "Az lenne a legnagyobb eredmény, ha többen profi szerződésig jutnának"

Interjú U17-es csapatunk vezetőedzőjével, Horváth Ádámmal, akinek együttese második helyen zárta az alapszakaszt.

- Volt egy olyan minimális elvárás a korosztállyal szemben, hogy bekerüljünk a legjobb nyolc közé. Ennek két oka van, egyrészt, hogy tavasszal a legjobb nyolc csapat között futballozhassunk majd, másrészről hogy a jövő évi U19 is biztosan a kiemelt bajnokságban szerepelhessen. Az, hogy a második helyen fejeztük be az őszt, hab a tortán, hiszen ez a 2005-ös korosztály az elmúlt években sosem szerepelt ilyen jól. Boldogok vagyunk, hogy így sikerült ez a félév.

- Az eredményességen kívül mik azok, amiket célként tűztetek ki az őszre és sikerült elérni?

- Az U17 az első olyan korosztály az utánpótlásban, ahol már valamilyen szinten megjelenik az eredménykényszer. Meg kell tanulni a játékosoknak ezt is kezelni, hogy azért mennek fel a pályára, hogy nyerjenek. Viszont mivel az U17 a játékossá válásnak az utolsó előtti vagy utolsó lépcsőfoka, a játékosoknak az egyéni fejlődése is kiemelten fontos. Már látni lehet, hogy kik a kiemelt tehetségeink, őket is tovább kell fejlesztenünk, valamint csapat- és egyéni szinten is fejlődni kell, ez mindig fontos.

- Idén újra van az MTK-nak NB III-as csapata, az U19 az ifi BL-ben is szerepelt. Mekkora lökést ad a játékosoknak, hogy látják, hogy hova lehet eljutni?

- Sokat számít, mi is kint voltunk az egész csapattal mindkét hazai ifi BL-mérkőzésen, látták a fiúk, hogy van lehetőségük nemzetközi szinten megmérettetni magukat és hogy jövőre céljuk lehet, hogy akár az U19-ben, akár az NB III-ban bemutatkozzanak. Lesznek, akiknek már lehetőségük lesz a felnőtt futballban is bemutatkozni jövőre, ami egyrészt nagy motiváció, másrészt nagy kihívás is, hiszen azt látjuk, hogy nagyon nagy ugrás az utánpótlásból a felnőtt labdarúgásba átlépni. Ilyen szempontból mind a felnőtt futballban szereplő NB III-as, mind a nemzetközi színtéren is szereplő U19 is nagy húzóerő a srácoknak.

- Jön a tavaszi félszezon, amikor a rájátszásban a legjobb csapatok ellen játszotok majd. Mik az elvárásaid?

- Sportemberként minden mérkőzést meg akarunk nyerni, de van egy klubfilozófia is, aminek szintén szeretnénk megfelelni. Azokat az MTK-stílusjegyeket, amik a klubra jellemzőek, szeretnénk felvonultatni a mérkőzéseken. Az, hogy ez mire lesz elég, meglátjuk, én annak örülnék a legjobban, hogyha Barkóczi Benedeken kívül újabb játékosokat tudnánk már tavasszal feladni az U19-es csapatba, az utánpótlás-válogatottban még több játékossal tudnánk képviseltetni magunkat és ha az év végén ebből a csapatból három-négy játékosnak sikerülne profi szerződést kötnie a klubbal. Szerintem az utóbbi lenne a legnagyobb eredmény, és ha ezen felül még tudunk sikeresen szerepelni a korosztályos bajnokságban is, az a hab a tortán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok