HÍREK

Horváth Dávid: “A klub is látja, hogy ezekben a játékosokban van potenciál”

2021-12-09

Horváth Dávid: “A klub is látja, hogy ezekben a játékosokban van potenciál”

Interjú U19-es csapatunk vezetőedzőjével, Horváth Dáviddal, akinek együttese első helyen zárta a bajnokság alapszakaszát.

- Az újjáalakuló második csapat nekünk azt jelentette, hogy az U19-es csapatban idén főként a 2004-es korosztály szerepel. Ők tavaly a harmadik helyen futottak be az U17-es bajnokságban, egy jó alapokkal rendelkező, de egy más karakterű csapat, mint a tavalyi U19-es bajnokcsapatunk. Míg tavaly több kiemelkedő egyéni képességű játékos volt a csapatunkban, idén erős és fegyelmezett csapatjátékban tudunk erősek lenni. A srácok remekül álltak az általunk elképzelt edzésmódszerhez, aminél természetesen figyelembe vettük az MTK és az akadémia által képviselt stílust is. Nagyon kis különbség van a bajnokság csapatai között, vannak nagyon jó együttesek, próbáljuk velük felvenni a versenyt. Nem mindig voltunk jobbak az ellenfélnél játékban, az eredményeink és a fejlődési ív viszont azt mutatja, hogy jó úton járunk. Komoly kihívás volt menedzselni azt is, hogy 11 mérkőzésen 28 játékost szerepeltettünk az U19-es bajnokságban, igyekeztünk mindenkinek megadni a megfelelő játékperceket, közben pedig az eredményességre is figyelni.

- Az eredményességen kívül milyen célokat tűztél ki a csapat elé a szezon előtt?

- Voltak olyan taktikai dolgok, amikkel foglalkoznunk kellett - például nagy hangsúlyt fektettünk a csapatvédekezésre, amiben nagyot fejlődtünk, de a negatív átmenetekre és a fizikai felkészítésre is nagy figyelmet fordítottunk.

- Többen már a nemzetközi színtéren is megmutatták magukat vagy éppen stabilan játszanak az NB III-as csapatban az U19-es korosztályból. Mekkora lépést jelentett ez az időszak ezen játékosok számára, akik a te kezed alól, tavalyi bajnokcsapatodból kerültek ki?

- Nagy előny a karrierjük szempontjából, hogy nemzetközi tétmérkőzésen pályára tudtak lépni klubszinten, ez kevés játékosnak adatik meg ilyen fiatalon, hiszen az ifi BL-en kívül csak nemzetközi edzőmérkőzések, illetve korosztályos válogatott meccsek vannak. A cseh bajnok Sparta Praha kiejtése alkalmával meg tudták mutatni azokat a képességeiket, amiket már tavaly is láttunk tőlük. Ez az önbizalmuknak is jót tesz, valamint a klub is látja, hogy ezekben a játékosokban van potenciál nemzetközi szinten is.

- Milyen célokat tűzöl ki a tavaszi félévre?

- Folytatni szeretnénk azt az ívet, amit elkezdtünk, szeretnénk előrelépni szinte minden téren. Az őszi első hely nagyon szép eredmény, de nem tölt el minket megelégedéssel, még sok mindent kell gyakorolnunk és fejlesztenünk úgy kint a pályán, mint bent a videószobában. Nem szeretnék túlzó elvárásokat támasztani a csapattal szemben, de szeretnénk az első háromban maradni és megmutatni azt, hogy a fegyelmezett csapatjátékot hétről hétre tudjuk hozni. A kiegyensúlyozottság fogja eldönteni, hogy az első öt hely valamelyikén ki fog végezni. Az őszi szezon elején és végén ebből a szempontból voltak holtpontjaink, ezért is kell figyelnünk arra, hogy ne keveredjünk bajba akkor sem, amikor már csak a nyolc legjobb csapat fog egymás ellen játszani.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok