HÍREK

Horváth Dávid: "Minden játékosnak plusz motivációt jelent, hogy ők is felérjenek a bajnokcsapat szintjére"

2021-07-06

Horváth Dávid: "Minden játékosnak plusz motivációt jelent, hogy ők is felérjenek a bajnokcsapat szintjére"

U19-es csapatunk vezetőedzője beszélt a felkészülés menetéről és az új idény terveiről.

A tegnapi napon beszámoltunk róla, hogy megkezdte nyolc hetes felkészülését az új idényre bajnoki címvédő U19-es csapatunk.

- Jelentős átjárás lesz az NB III-as és az U19-es együttes között, ezért is kezdtük ilyen korán a felkészülést, hogy ez ne jelentsen problémát semmilyen téren - mondta az első edzés után Horváth Dávid vezetőedző. - A héten napi egy edzéssel készülünk, de később növelni fogjuk ezt, a negyedik héttől már napi két edzést tartunk majd. Együtt fogunk edzőtáborozni NB III-as csapatunkkal, felkészülési mérkőzéseinket is ebben az időszakban, Lipóton kezdjük majd meg. 

A szakvezető hozzátette, U18-as korosztályú játékosaink közül ketten, Gyuris Aurél és Rimóczi Tamás jelenleg is az NB III-as együttessel készülnek. A két csapat közötti játékosmozgásról folyamatos lesz az egyeztetés a két stáb és Pölöskei Gábor szakmai vezető között, a teljesítmény, a tudás, a hozzáállás és az aktuális állapot alapján döntenek arról, hogy melyik játékos hol kapjon lehetőséget.

- Minden játékosnak plusz motivációt jelent, hogy az előző szezonban bajnok lett az U19, előttük a példa, hogy ők is felérjenek erre a szintre. Az előző idényben U17-es csapatunk bronzérmes lett, ami jó előjel is lehet, hiszen egy éve is U17-es bronzérmes játékosok érkeztek hozzánk az U19-be, a végeredmény pedig ismert. Persze vannak különbségek az évjáratok között, minden csapat új kerettel vág neki az új idénynek, és fontos, hogy a mellett, hogy szeretnénk az új szezonban is a bajnokság elején végezni, a játékosok egyéni fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk. 

Az U19-es első osztályú bajnokság a tavalyival megegyező lebonyolítás szerint zajlik majd: az alapszakasz 11 mérkőzése után a legjobb nyolcban végző csapatok kétfordulós rájátszásban vesznek részt.

Fiataljaink a bajnokságon kívül az UEFA Ifjúsági Liga sorozatában is érdekeltek lesznek, ahol szeptemberben egy másik ország bajnokával játszanak majd oda-visszavágós párharcot a továbbjutásért. Az ifjúsági Bajnokok Ligájaként is emlegetett sorozatban a 2003-as és 2004-es születésűek mellett minimális számban 2002-es születésű túlkoros játékosok is pályára léphetnek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok