HÍREK

Horvátországi tornán mérettette meg magát U12-es csapatunk

2022-10-11

Horvátországi tornán mérettette meg magát U12-es csapatunk

Együttesünk kétszer is találkozott a Hajduk Split gárdájával, de neves szlovén csapatok ellen is pályára lépett.

Az elmúlt hétvégén bajnoki mérkőzést nem játszott U12-es együttesünk, fiataljaink ugyanis péntektől vasárnapig a Horvátországban megrendezett Nogometni Turnir Prvi Koraci elnevezésű 16 csapatos tornán vettek részt.

A C-csoportban együttesünk fölényes sikert aratott az NK Spansko (7-0) és az NK Omladinac (7-0) ellen, míg a Hajduk Split ellen vereséget szenvedett (1-4), de másodikként így is bejutott a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc között a D-csoportot megnyerő szlovén NK Maribor következett, akik ellen 3-0-ra diadalmaskodtunk. Az elődöntőben a csoportküzdelmek során már megismert Hajduk Split volt az ellenfél, a torna későbbi ezüstérmese ezúttal 4-0-ra győzött.

Fiataljaink így a bronzéremért léptek pályára a szlovén NK Olimpija Ljubljana ellen, akik 3-1-re győztek, így negyedik helyen zártuk a viadalt.

Az MTK Budapest U12 kerete: Rapi, Pataky, Jónás, Szabó, Speier, Malomsoki, Mohos, Mohl, Vörös, Masszi, Gál, Bomlász, Biró Á., Biró M., Horváth, Kurucz, Németh.

Tóvaj Kristóf vezetőedző értékelése: - A korosztály első 10+1-es, spliti tornáján minden körülmény a lehető legprofibb volt, csapatunk teljesítményéről és a (pályán kívüli) viselkedéséről sajnos ugyanez nem mondható el. Örülök neki, hogy kétszer is tudtunk játszani a Hajduk Splittel, hatalmas fejlődési lehetőség volt az a 80 perc, egy egészen más színvonalon futballozó ellenféllel szemben. Számunkra a szombat esti, kiváló hangulatú, villanyfényes negyeddöntő volt a csúcspont, ahol azt az arcát mutatta a csapat, amit sokkal többször szeretnénk látni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok