HÍREK

Így lehet bajnok U19-es csapatunk a hétvégén

2022-05-04

Így lehet bajnok U19-es csapatunk a hétvégén

Saját eredményünkön kívül a Puskás Akadémia mérkőzésétől is függ az, hogy ünnepelhetnek-e Helembai Márkék.

Az MTK Budapest U19-es csapata közel áll ahhoz, hogy a 2018-19-es idény óta harmadszor is bajnoki címet ünnepelhessen az Országos csoportban - ezzel pedig kvalifikáljon az UEFA Ifjúsági Liga 2022-23-as idényére.

A pontvadászatból még négy forduló van hátra, a nyolcból négy együttesnek azonban van egy-egy elmaradt bajnokija is. Ezeket később pótolják, a május 7-i forduló kezdetekor így (többek között) a jelenleg 3. helyen álló Puskás Akadémia gárdája még maximálisan 15 ponttal gazdagodhat a hátralévő mérkőzéseken. Ez fontos tény, mivel az MTK Budapest U19 előnye jelenleg 11 pont a tabellán a felcsútiak előtt - ezt kéne minimum 13-ra növelni ahhoz, hogy már a hétvégén bajnoki címet ünnepelhessen legidősebb utánpótlás-korosztályunk.

Együttesünk 10 meccset követően (az alapszakasz eredményeinek is köszönhetően) 31 ponttal áll az élen, ugyanennyi találkozó után az Illés Akadémia-Haladás 20 egységgel a 2., míg a már említett PFLA 9 bajnoki alatt gyűjtött ugyanennyit. Ez azt jelenti, hogy Helembai Márkék május 7-én, az ETO ellen egy győzelemmel és a Puskás Akadémia nyeretlensége esetén biztosíthatják be matematikailag is elsőségüket.

Fontos információ, hogy a felcsútiak bajnokija 10 órakor, míg együttesünké 12 órakor veszi kezdetét (a Lantos Mihály Sportközpontban), vagyis a kezdő sípszó pillanatában már tudni lehet majd, hogy egy esetleges győzelemmel elérhető-e szombaton a bajnoki cím.

MLSZ Országos U19, A-csoport, 11. forduló
2022. május 7. 12:00, Lantos Mihály Sportközpont
MTK Budapest U19 - ETO FC Győr U19

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok