HÍREK

Így lettem profi focista - kvízjáték Thomas Müller önéletrajzi könyvéért

2021-06-16

Így lettem profi focista - kvízjáték Thomas Müller önéletrajzi könyvéért

A helyesen válaszolók között kisorsolunk egy példányt a kiváló német futballista kötetéből.

A napokban jelent meg Thomas Müller, a Bayern München és a német válogatott kiváló futballistájának önéletrajzi könyve, melyet kimondottan 8-12 éves gyermekeknek írt, így hasznos lehet utánpótlás labdarúgóinknak is.

A G-ADAM könyvkiadó felajánlott egy példányt a könyvből, melyet most bárki megnyerhet. Nincs más teendő, mint a 18 kérdésből álló, az akadémiánkhoz kapcsolódó kvízt helyesen kitölteni, és elküldeni a helyes válaszokat.

A megfejtéseket - csak a kérdés sorszámát, a megoldás jelét és a rejtvényfejtő nevét feltüntetve 2021. 06. 23-ig kell beküldeni a press@mtkbudapest e-mail címre, IDE KATTINTVA!

Akik az interneten, közvetlenül a kiadótól, a sportkonyvek.hu oldalon vásárolják meg a kötetet, 2 db (1 db páros) belépőjegyet nyerhetnek a Bayern München 2021/22-es idényének egyik tavaszi hazai mérkőzésére.

1. A Goldball FC-ben ismerkedett meg a labdarúgással, majd a Sándor Károly Akadémián pallérozódott az a játékos, aki a Ferencvárosban pontosan kétszer annyi mérkőzést játszott, mint a Győri ETO-ban. Két olasz csapatban is futballozott, U20-as világbajnoki bronzérmes. Tagja az Eb-re készülő válogatottnak. Ki ő?

1 = Szalai Attila       x = Varga Roland      2 = Schäfer András

2. Ki az a játékos, akinek az akadémia utáni pályafutása az MTK-nál kezdődött, majd ott is fejeződött be, s a közte lévő időszakban futballozott a spanyol Real Zaragoza,  az orosz Tom Tomszk, a  görög Levadiakosz, a Ferencvárosi TC és a német Greuther Fürth csapatában?

1 = Bese Barnabás         x = Eppel Márton         2 = Pintér Ádám

3. A Csep-Gól FC-ben kezdte a futballt, onnan került akadémiánkra. Csapatunkban közel száz mérkőzést játszott, majd a francia Le Havre AC gárdájához igazolt, tavaly nyáron pedig a belga élvonalban szereplő Oud-Heverlee Leuvenhez írt alá. 23-szoros válogatott, a legutóbbi Eb-n egy találkozón szerepelt. Ki ő?

1 = Pintér Ádám        x = Bese Barnabás         2 = Filkor Attila

4. Akadémiánk korosztályos csapataiban futballozott, majd a Ferencvároshoz igazolt. Kölcsönjátékosként a lengyel Lech Poznanhoz került, aztán a Debreceni VSC-ben játszott. Napjainkban a szlovák bajnokságban futballozik. Ötszörös válogatott. Ki ő?

1 =  Schäfer András        x = Holman Dávid        2 = Pátkai Máté

5. A magyar bajnokságban csak csapatunkban futballozott, külföldön viszont sok helyen. 37-szeres válogatott, U19-es Európa-bajnoki, és U20-as világbajnoki bronzérmes. A legutóbbi Eb-n két mérkőzésen is pályára lépett. Kiről van szó?

1 = Bese Barnabás         x = Juhász Roland         2 = Németh Krisztián        

6. A Főnix Goldban kezdte a futballt, majd a 2015-2016-os szezont akadémiánkon töltötte. Édesapja a Tatabánya színeiben volt élvonalbeli labdarúgó. 2017 októberében a The Guardian a világ legtehetségesebb 17 éves futballistái közé sorolta. A válogatottban eddig pontosan egy tucatszor lépett pályára. Klubcsapatában két magyar válogatott játékostársa is van. Kiről van szó?

1 =  Sallai Roland          x = Szoboszlai Dominik        2 = Szalai Attila

7. Az akadémia után csapatunkban lett NB I-es játékos. Futballozott Izraelben, és Görögországban, itthon a legtöbb mérkőzést a Puskás Akadémia gárdájában játszotta. A gólerős futballista a télen együttesünktől igazolt egy újra az első vonalba került klubhoz. Kiről van szó?

1 = Lencse László          x = Gera Dániel        2 =  Filkor Attila        

8. A BVSC és a Dalnoki Akadémia után került a Sándor Károly Akadémiára. Végigjárta a korosztályos csapatokat, rendszeresen szerepelt az idősebbek között. 17 évesen profi szerződést írt alá a klubbal. Első NB I-es gólját a Diósgyőr ellen szerezte, amely győzelmet ért. A legutóbbi bajnokságban 20 alkalommal kezdő volt, 4-szer csereként lépett pályára. Ki ő?

1 = Kata Mihály          x = Biben Barnabás           2 = Schön Szabolcs

9. A Goldball FC-ben kezdett játszani, majd első "nekifutásra" nem került be akadémiánkra, ezért egy évet Újpesten futballozott. Csapatunkban több mint száz mérkőzésen lépett pályára. Első bajnoki gólját 2016-ban a Békéscsaba ellen szerezte. A téli átigazolási időszakban eligazolt klubunktól. Ki ő?

1 = Lencse László         x = Katona Máté        2 = Gera Dániel         

10. Labdarúgó pályafutását tíz évesen Ajkán kezdte, majd Agárdon, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián pallérozódott. 2002-ben az MTK fiókcsapatánál az NB II-ben játszott. 2004-ben bátyjával együtt mutatkozott be a magyar élvonalban. Kiről van szó?

1 = Lencse László         x = Kanta József         2 = Pintér Ádám

11. Mielőtt akadémiánkra került, a Góliát FC-ben és a Goldballban ismerkedett a labdarúgással. Felnőtt játékosként csapatunkon kívül a Győri ETO, a MOL Fehérvár és a Vasas játékosa. 23-szoros válogatott.   A 2019-es Eb-selejtezőn ő lőtte a győztes gólt Horvátország és Wales ellen is. Kiről van szó?

1 = Pátkai Máté        x = Bese Barnabás         2 = Holman Dávid

12. Az Illés Akadémián nevelkedett, 2014-ben érkezett Agárdra, a Sándor Károly Akadémiára, ahol az U16-os csapatban kezdte meg kék-fehér karrierjét. Az NB I-ben 2017. április 1-jén mutatkozott be a Gyirmót elleni bajnokin, az élvonal akkori negyedik legfiatalabb játékosaként, 17 évesen. A nemzeti tizenegyben négy alkalommal játszott, tagja az Eb-n szereplő válogatottnak. Ki ő?

1 = Schäfer András        x = Schön Szabolcs        2 = Filkor Attila

13. Akadémiánk tehetséges játékosa 17. születésnapja előtt játszott először a felnőtt mezőnyben, 2020. október 17-én volt együttese, a Puskás Akadémia elleni meccsen léphetett pályára. A bajnokságban 11, a kupában 3 találkozón szerepelt. Ki ő?

1 = Zuigeber Ákos         x = Kata Mihály        2 = Biben Barnabás

14. Akadémiánk növendéke a legutóbbi bajnokságban 16 évesen és 5 hónaposan léphetett pályára a felnőtt csapatban, ahol eddig 3 alkalommal szerepelt. Édesapja is NB I-es játékos volt, aki együttesünkben is futballozott. Kiről van szó?

1 = Zuigeber Ákos         x = Vancsa Zalán         2 = Kata Mihály

15. A Sándor Károly Akadémia és a Liverpool között fennálló partneri viszonynak köszönhetően került Angliába, Simon András és Németh Krisztián után harmadik magyarként. Az igazi kiugrást ausztriai szerződése hozta meg számára. Az NB I-ben nem játszott mérkőzést. Sokszoros válogatott, U20-as világbajnoki bronzérmes, kétszer kapta meg a Magyar Aranylabdát. A Sándor Károly Akadémia történetének egyik legismertebb és legértékesebb labdarúgója. Ki ő?

1 =  Juhász Roland          x = Németh Krisztián          2 = Gulácsi Péter

16. Az MTK utánpótlás utolsó olyan generációjának tagja, amely még nem Agárdon nevelkedett, az ő nevével fémjelzett korosztály, ahova Buzsáky Ákos és Czvitkovics Péter is tartozott. Sokszoros válogatott, aki legnagyobb sikereit Belgiumban érte el. A legutóbbi Európa-bajnokságon a magyar csapat meghatározó játékosa volt. Ki ő?

1 = Juhász Roland         x = Pintér Ádám         2 = Németh Krisztián

17. 16 évesesen és 8 hónaposan mutatkozott be a felnőttek között a Csákvár elleni találkozón. Az U17-es vb-n súlyos sérülést szenvedett, felépülése után a legutóbbi bajnokságban a Dorogi FC-ben szerepelt. Kiről van szó?

1 = Zuigeber Ákos        x = Kata Mihály        2 = Biben Barnabás         

18. Sopronban ismerkedett meg a futballal, aztán akadémiánkra kerülve végigjárta a korosztályos csapatokat. 2016-ban az Újpest FC ellen debütált az NB I-ben. Együttesünkben közel száz mérkőzésen lépett pályára. A téli átigazolási időszakban eligazolt klubunktól. Ki ő?

1 = Gera Dániel         x = Lencse László         2 = Katona Máté

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok