HÍREK

Ismét németországi tornán vett részt U12-es csapatunk

2022-05-30

Ismét németországi tornán vett részt U12-es csapatunk

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

Az áprilisban megrendezett Sparkassen Inter Junior Cup után ezúttal is németországi nemzetközi tornára utazott U12-es csapatunk.

Együttesünk Frankfurtban, a Glasbau Voigt Cup elnevezésű tornán vett részt, ahol 50 csapat mérte össze tudását.

Tóvaj Kristóf együttese a sorsoláskor a D-jelű ötösbe került. Fiataljaink a holland FC Cambuur “piros” csapata elleni 2-1-es sikerrel nyitottak, majd a TSC Eintracht Dortmund elleni 0-2 után következett az VfR Wormatia Worms elleni 0-0 és az SKV Mörfelden “kék” csapata felett aratott 8-0-ás siker.

Együttesünk a harmadik helyen zárta a csoportot, így a legjobb 21-31. között folytathatta a tornát. Itt a belga SKN St. Niklas (3-0), az FC Cambuur “fehér” csapata (2-3), a német JFS Köln (4-0) és SG Orlen (5-0) voltak az ellenfelek.

A 21-24. helyért előbb az ír St. Joseph’s boys ellen játszott 0-0-t csapatunk, majd 2-1-re verte a Kickers Offenbach gárdáját, így a 23. helyen zárta a viadalt.

Az MTK Budapest U12 játékoskerete: Kovács, Huszti, Erdős, Pernyész, Malomsoki, Angyal, Erdei, Bodnár, Koltai, Tompó, Debreczeni, Érsek, Vasuth-Bognár, Viszokai.

Tóvaj Kristóf vezetőedző értékelése: - Nem tudtuk megismételni, de még csak megközelíteni sem a múltkori németországi teljesítményünket. Sajnos nem kerültünk össze azokkal a csapatokkal, akik miatt kiutaztunk Frankfurtba, de ezt csakis saját magunknak és az első csoportkörben mutatott visszafogott játékunknak köszönhetjük. Így is jó tanulópénz volt ez a 11 mérkőzés a nemzetközi mezőnyben és még "éhesebbek" vagyunk a következő megmérettetésekre!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 10:00 Vasas Sporttelep

VASAS KUBALA AKADÉMIA U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok