HÍREK

Kovács Mátyás: "Megint előreléptünk az U19-es válogatottal"

2022-02-07

Kovács Mátyás: "Megint előreléptünk az U19-es válogatottal"

Az első kerethez tartozó fiatal játékosunk a nemzeti csapatnál töltött napokról nyilatkozott.

Január 30. és február 3. között került sor a 2022-es esztendő első válogatott összetartására az U19-es korosztályban. A szakmai stáb ezúttal négy játékosunknak küldött meghívót a két felkészülési mérkőzést is tartogató programra.

Tímár Krisztián szövetségi edző együttese az Európa-bajnoki selejtezők márciusi elitkörére készül, gyakorlásképp pedig Szegeden Bosznia és Hercegovina válogatottjával játszottak párosmérkőzést. Február elsején kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott a magyar csapat, két nappal később pedig 0-0-ra végződött a találkozó.

Előbbi találkozón Vancsa Zalán két góllal, Kovács Mátyás egy gólpasszal jelentkezett, de pályára lépettt Horváth Artúr is; míg a visszavágón rajtuk kívül Helembai Márk is szerepet kapott.

Az összetartást Kovács Mátyás értékelte.

"Ezúttal is jól éreztem magam a válogatottnál, már csak azért is, mert jó eredményt értünk el és újra megmutattuk, hogy erős a keretünk. A fő cél az elitkörre való felkészülés volt, hiszen viszonylag ritkán tudunk így együtt futballozni és úgy érzem, megint előreléptünk. Az első meccsen nagyon ült a taktikánk, rengetegszer megbontottuk a védelmüket és fölényes győzelmet arattunk. Két nappal később sokkal defenzívebben álltak ki a bosnyákok, mintha nem is szerettek volna focizni vagy gólt lőni, csak kibekkelni a meccset. Ekkor is tudtunk helyzeteket kialakítani, jól kezeltük a szituációt. Rám ugyanaz a szerep jutott, mint korábban is, semmi újat nem várt el a szövetségi edző. Ami a továbbiakat illeti, az elitkört megelőzően, február végén, Spanyolországban vár még ránk egy felkészülési mérkőzés Dánia ellen, most pedig azzal engedett minket utunkra a szakmai stáb, hogy mindenki igyekezzen beverekedni magát a klubja első csapatába, úgyhogy ezen leszek a következő hetekben is!"

MTK-játékosok az U19-es válogatott január-februári összetartásán

Magyarország U19 - Bosznia és Hercegovina U19 6-1

  • Vancsa Zalán: 2 gól, 80 perc
  • Kovács Mátyás: 1 gólpassz, 90 perc
  • Horváth Artúr: 80 perc

Magyarország U19 - Bosznia és Hercegovina U19 0-0

  • Helembai Márk: 90 perc
  • Kovács Mátyás: 45 perc
  • Vancsa Zalán: 18 perc
  • Horváth Artúr: 18 perc

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-17 16:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok