HÍREK

Közel húsz játékosunkra számítanak a korosztályos válogatottaknál

2021-03-18

Közel húsz játékosunkra számítanak a korosztályos válogatottaknál

Összesen 17 futballistánk kapott meghívót az UP-válogatottakba.

A klubunknál folyó szakmai munka egyik visszajelzése, hogy a különböző korosztályos válogatottakba összesen 17 UP-játékosunk kapott meghívást.

Körkép az utánpótlás válogatottakba meghívottakról:

U21-es válogatott: Varju Benedek, Kata Mihály, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin, Andrija Drljo (és Schön Szabolcs, Nagy Zsombor, Bíró Bence)

Az Európa-bajnokságra készülő együttes keretébe eredetileg hat játékosunknak küldött meghívót Gera Zoltán. Varju Benedek, Kata Mihály, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin a további tesztek elvégzése után csatlakozhatnak is az együtteshez. Schön Szabolcs és Nagy Zsombor neve is a meghívottak között szerepelt, ám ők pozitív vírustesztet produkáltak, ezért nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon. Érdemes megemlíteni, hogy Bese Balázs is ott van ötödikként a keretben, hiszen ő is az MTK Budapest labdarúgója, ám jelenleg kölcsönben szerepel Budafokon. Bíró Bence egyelőre biztonsági tartalék. 

Szintén számítanak hazája utánpótlás válogatottjában Andrija Drljóra, azonban már nem az U19-es, hanem az U21-es együttesnél. A bosnyák szélső a Montenegró elleni tétmérkőzésre készülhet. 

U19-es válogatott: Hristijan Georgievski

Téli igazolásunkat, Hristijan Georgievskit is bevetették néhány napja az észak-macedón U19-es válogatottban a bosnyákok elleni találkozón.
 
U18-as válogatott: Helembai Márk, Kovács Mátyás, Horváth Artúr, Bakos Zsombor (és Biben Barnabás)

Helembai Márk, Kovács Mátyás, Horváth Artúr és Bakos Zsombor kapott meghívót a Románia elleni "páros" mérkőzésekre. A névsorhoz Biben Barnabás is csatlakozott volna, de potenciális kontaktszemélyként elővigyázatosságból nem tartott a csapattal. A keddi első meccsen Kovács Mátyás és Horváth Artúr kezdőként lépett pályára, míg Helembai és Bakos csereként állt be. A csütörtök összecsapáson a végig pályán lévő Helembai viselte a csapatkapitányi karszalagot, az első gól tőle indult. Horváth ezúttal kezdő volt, míg Bakos csereként kapott lehetőséget.

U17-es válogatott: Vancsa Zalán, Kovács Patrik, Gyuris Aurél 

Férfi U17-es válogatottunk néhány napja Szegeden fogadta a szerbek korosztályos csapatát, és fordulatos mérkőzésen 4-3-ra győzni tudott, klubunkból Vancsa Zalán két gólt szerzett szerzett és egy gólpasszt adott. Kovács Patrik és Gyuris Aurél is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok