HÍREK

Közeledik a kiemelt utánpótlás-bajnokságok rajtja (LAPSZEMLE)

2017-08-11

Közeledik a kiemelt utánpótlás-bajnokságok rajtja (LAPSZEMLE)

Jövő héten megkezdődik a tavaly nyolccsapatosra szűkített kiemelt bajnokságok új évada az utánpótlásban. A Nemzeti Sport a rajt kapcsán a fővárosban és vidéken is utánajárt annak, hogy az élvonalbeli klubok miként töltik a nyarat, hogyan állnak a felkészülésben, milyen előjelekkel várják az előttünk álló idényt. Természetesen az MTK Budapest sem maradt ki a sorból.

Ahány egyesület, annyi szokás: az idén sem párhuzamosan indult meg a kiemelt akadémiák felkészülése a következő idényre. A helyzetet bonyolítja, hogy másfél héttel a bajnokságok kezdete előtt a szövetségben még mindig téma az egy éve kitalált szisztéma, amelyet a hírek szerint egyetlen klub kivételével az összes érintett kritizált.

A csapatok persze – viták ide, eltérő álláspontok oda – készülnek közelgő szezonrajtra.

A munka kellős közepén érték utol Salkovics Gábort, a Sándor Károly Akadémia U19-es együttesének edzőjét. Az agárdi bázis trénere elmondta, hogy az MTK Budapest utánpótlás-csapatai hasonló célokkal vágnak neki az új idénynek, mint az elmúlt években.

Túl vagyunk a felkészülés felén, de sok feladat vár még ránk. Úgy gondolom,  az iszonyatos hőség ellenére augusztus végére elérjük azt a szintet, amit terveztünk. Valójában semmi különös változás nincs az akadémián, a célok mindig ugyanazok, minél több játékost felnevelni, és a tudásunk legjavát átadni. Fő feladatunk, hogy garantáljuk a szakmai irányvonalat, és megmutassuk a most érkező fiataloknak azt a stílust, amelyet a klub szeretne és akar is képviselni. Tehetséges és kreatív futballistáink vannak, nem véletlenül tagjai többen az utánpótlás-válogatottaknak is.

A szakember – kollégáihoz hasonlóan – említést tett a szövetség által egy éve bevezetett változtatásokról.

Szerintem elhibázott döntés volt a tavalyi, mert a fiatal játékosokra plusz nyomás nehezedik azáltal, hogy kieshetnek. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy összességében emelkedett a mérkőzések színvonala.

Amennyiben kíváncsi, hogy a többi utánpótlás-műhely hol tart a felkészülésben és mit vár a szezontól, IDE kattintva megtudhatja.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok