HÍREK

"Közelről látom, hogy már a legkisebbek is milyen komoly képzést kapnak az akadémián" - Balogh Béla a Sportrádió vendége volt

2022-11-11

"Közelről látom, hogy már a legkisebbek is milyen komoly képzést kapnak az akadémián" - Balogh Béla a Sportrádió vendége volt

Balogh Béla a Sportrádió vendége volt az ifi BL-sorsolást követően. U19-es és ifi BL-csapataink vezetőedzője Szegő Tiborral beszélgetett, MTK-ról, az akadémiáról, a nemzetközi szereplésről és saját pályafutásáról.

Az UEFA nyoni központjában november 8-án az Ajax Amsterdam FC-t kapta ellenfélül az MTK Budapest az ifi BL-ben. A sorsolást követően a gárda vezetőedzője, Balogh Béla a Sportrádió vendége volt.

Az első két körről

"A Jelgava volt a könnyebb ellenfél, mondhatjuk, hogy az simább volt, de ettől függetlenül persze oda kellett figyelni. Az Ashdod egy kicsit nagyobb falat volt, tudni kell róluk, hogy a támadószekció négy játékosa kifejezetten jó képességű labdarúgó. Agilisak, jól cseleznek, kihívást jelentettek a védőinknek. Ezt az első meccsen remekül megoldottuk, két gólt is tudtunk belőle rúgni. A visszavágón az elején voltak lehetőségeink, ha ott be tudtunk volna találni, akkor sima meccs lett volna, de kihagytuk. Aztán belehibáztunk és megszerezték a vezetést, onnantól pedig kiélezett volt az összecsapás."

A leendő ellenfélről, az Ajaxról

"Utánpótlás szinten az Ajax kiemelkedő. Ők kinevelik a játékosokat, beépítik a csapatba, majd értékesítik, ráadásul olyan csapatoknak, amik Európában a top szinthez közé tartoznak. Az elemzői csapatunk révén a lehető legkomolyabban felkészülünk az ellenfélből, az erősségeikre, a gyengeségeikre, aztán meglátjuk."

A fiatalok önbizalmáról

"Most pontosan egy olyan párharc következik, ami előtt nem kell visszarántani a srácokat a földre, itt most mindenki átérzi a meccs súlyát, tétjét. Sokan fogják nézni a tévében és remélhetőleg a helyszínen is. Meg kell mutatniuk, mit tudnak, mi van bennük, azzal tudnak utána előrelépni."

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról

"Az MTK-ból kijönnek olyan játékosok, akik megütik azt a szintet, ami kell ahhoz, hogy eredményes legyen akár egy NB I-es csapat, akár egy külföldi csapat."

Az MTK-stílusról

"Nálunk nincs ívelt labda. Mindent megpróbálunk kicsiben, ívelt passzos játék nélkül kihozni akár a kapustól kezdve. A fiam az U7-ben, U8-ban játszik és rajta keresztül is látom, hogy olyan dolgokat tanítanak neki, ami megdöbbentő és ha ezt magukévá teszik, akkor amikor később eljutnak egy nagyobb korosztályba, akkor már nem kell megtanítanunk, hogy mit kéne csinálni, hanem ők már zsigerből tudják. Gördülékenyebb, gyorsabb lesz a játék. Aki az MTK akadémiáján végez, sokkal technikásabb, jobban érti a focit - persze tisztelet a kivételnek, más akadémiákról is jönnek ki kiváló játékosok."

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok