HÍREK

Lengyelországban vett részt tornán U10-es csapatunk

2022-06-16

Lengyelországban vett részt tornán U10-es csapatunk

Boros Dávid csapata a Barcelonát is legyőzte az elmúlt hétvégén.

A lengyelországi Sokolik Cupon vett részt a június 11-12-i hétvégén az MTK Budapest U10-es csapata.

A csoportkörben öt mérkőzésen léptek pályára fiataljaink, ezt pedig három győzelem mellett egy-egy döntetlennel és vereséggel abszolválták, olyan neves együttesek ellen, mint a Sporting CP vagy a Wisla Kraków.

A 64 csapatos tornán így a 13-18. helyért folyó küzdelmekben vehetett részt az MTK Budapest U10, itt pedig újabb öt találkozó várt a mieinkre. Ezt már hibátlan mérleggel teljesítették tehetségeink, holott a riválisok között olyan együttesek is megtalálhatóak voltak, mint az FC Barcelona, a Stoke City vagy épp a Rapid Wien. Csapatunk így a 13. helyen végzett a Sokolik Cupon.

Boros Dávid vezetőedző így értékelte a tornát:

"A Sokolik Cup az egyik legjobban szervezett torna, amin valaha is részt vettünk. A hangulat, ami a pályák körül uralkodott, elképesztő futballélményt biztosított a gyerekeknek, itt tényleg minden a fociról szólt. Nemcsak a pályán kívül, de azon belül is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, hiszen nagyszerű találkozókat vívtunk, nagyon erős volt a mezőny. A csoportban nem volt egyszerű dolgunk, hiszen számos, erős utánpótlással rendelkező gárdával csaptunk össze. Ugyanakkor abszolút nem vallottunk szégyent, a gyerekek remek hozzáállásuknak köszönhetően az összes meccsen ráerőltették akaratukat az ellenfélre. Ez eredményben is megmutatkozott, egyedül az AS Trencín elleni mérkőzésen hagytuk el vesztesen a pályát. Sajnos ez az egy botlás azt eredményezte, hogy nem küzdhetünk érmekért, de ettől függetlenül a helyosztó mérkőzéseken is olyan csapatok vártak ránk, akik magasan vannak rangsorolva az európai futballban. Itt még rá is tudtunk tenni egy lapáttal az eddigi teljesítményünkre és magabiztos játékkal az összes mérkőzésen győzedelmeskedni tudtunk. Az ellenfelek az egész torna során nagy nyomást helyeztek ránk, emiatt a szokásosnál direktebb focit játszottunk, ám mindig törekedtünk hűek maradni a stílusunkhoz - és azt gondolom, ezt minden mérkőzésen hol kisebb hol nagyobb részben, de sikerült teljesítenünk. A gyerekek jó teljesítménye mellett a csapatot kísérők hangos szurkolására is felfigyelhettek azok, akik az MTK meccseit nézték. Hálásan köszönjük minden kedves szűlőnek és hozzátartozónak, hogy ilyen hangulatot teremtettek!"

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok