HÍREK

Megvalósította őszi céljait U16-os csapatunk a bajnokságban

2022-12-16

Megvalósította őszi céljait U16-os csapatunk a bajnokságban

Ötödik helyen zártak Bodnár Gábor vezetőedző tanítványai és csapatunk nevéhez fűzúdik a harmadik legtöbb szerzett gól is.

Ötödik helyen zárta a 2022-23-as Kiemelt csoportos bajnokság őszi idényét az MTK Budapest U16-os csapata, amelynek felsőházi szereplése tulajdonképpen a tizenegy forduló során nem forgott veszélyben. Az első félévet Bodnár Gábor vezetőedző értékelte.

Mennyire elégedett az őszi teljesítménnyel?

Összességében nem az a lényeg, hogy hányadik helyen zártunk, hanem hogy milyen játékot produkáltunk ebben a félévben. Minden meccsen sikerült megvalósítanunk a saját stílusunkat, ez pedig hat győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget hozott végeredményben. A legjobb nyolc közé kerülés sikerült, ez fontos volt, hiszen így tudjuk biztosítani tehetségeinknek, hogy a legjobb feltételekkel, a legerősebb ellenfelekkel szemben fejlődhessenek. Mi lőttük a harmadik legtöbb gólt, 59%-ban birtokoltuk a labdát és még az elveszített bajnokikon is felvállaltuk a kezdeményezést, amit a riválisok olykor ki tudtak használni. Nem lehetek elégedetlen!

Melyik mérkőzések sikerültek a legjobban?

Nagy fegyverténynek tartom, hogy a tavalyi bajnok Kisvárdát sikerült legyőznünk, majd a Honvédon is felülkerekedtünk. Ezen kívül a Vasas elleni 3-0-s siker első félidejét és Puskás Akadémiával szemben 2-1-re nyert találkozó második játékrészét emelném még ki.

Az U16-os keretből több játékos is rendszeres játéklehetőséghez jutott a magyar válogatottban (Kugyela Zalán, Oláh Olivér, Molnár Péter, Pirgi Péter, Csucsánszky Zoltán). Ez a kreatív, kezdeményező stílusunknak köszönhető?

Úgy gondolom, hogy igen, szerepet játszhat benne, hiszen többek között kreatív, támadó szellemű játékosokat is behívtak, akik a játékunknak köszönhetően meg tudták mutatni magukat. Akad köztük olyan, aki már korábban is kapott meghívókat, de vannak, akik most debütáltak a nemzeti csapatban.

Mi a fő cél a tavaszra nézve, mi a program?

A téli felkészülés január 9-én kezdődik, a bajnokság pedig február végén. Tulajdonképpen - bár csak ötödikek vagyunk - mi gyűjtöttük a harmadik legtöbb pontot és szereztük a harmadik legtöbb gólt, így hasonlóan folytatnánk, mint ahogy eddig szerepeltünk. Azon lesz a fókusz, hogy labdarúgóink minél többet fejlődjenek, szeretnénk a saját játékunkkal megnyerni a lehető legtöbb mérkőzést, illetve továbbra is gólra törően futballozni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 16:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U13

VS

FERENCVÁROSI TC U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok