HÍREK

Milkó David: “Sikerült elérnünk, hogy mindenki MTK-stílusban focizzon” - Évértékelő U14-es vezetőedzőnkkel

2021-12-27

Milkó David: “Sikerült elérnünk, hogy mindenki MTK-stílusban focizzon” - Évértékelő U14-es vezetőedzőnkkel

Interjú U14-es csapatunk vezetőedzőjével, Milkó Dáviddal, akinek együttese a 9. helyről várja a tavaszi folytatást.

Sorozatunk korábbi részei:
- Horváth Dávid: "A klub is látja, hogy ezekben a játékosokban van potenciál"
- Horváth Ádám: "Az lenne a legnagyobb eredmény, ha többen profi szerződésig jutnának"
- Pap Tamás: "A cél az, hogy minél több egyéniség bontakozzon ki"
- Fülöp Lajos: “Fontos, hogy elegendő tudással töltsük meg a játékosok fejét”

- Hogy telt az első féléved vezetőedzőként az U14-es csapat élén?

- Nagyon élveztem az első félévet a csapatnál. Hiányzott tavalyról a nyomás, a bizonyítási vágy. Teljesen más egy másodedzői pozíció, mint egy vezetőedzői. Saját gondolataim, elképzeléseim szerint szabhatom a játékot, sokkal nagyobb felelősség van rajtam, mint tavaly. Itt nem feltétlenül az eredményre gondolok, hanem hogy legjobb tudásom szerint képezzem, fejlesszem a gyerekeket, és adjam át azt a tudást, amit az edző kollégáktól, volt edzőimtől, illetve játékos karrierem során szereztem. Elég mozgalmas volt ez a hat hónap, rengeteg minőségi mérkőzést játszottunk olyan csapatok ellen, akik komoly erőfeszítésre kényszerítettek minket.

- Hogyan értékeled a csapat teljesítményét a 14 lejátszott bajnoki mérkőzésen?

- Ha röviden kellene fogalmaznom, akkor olyan volt. mint egy hullámvasút. Nagyon gyengén kezdtünk, ami valahol érthető is volt. Új stáb, új környezet, új formáció és felfogás, ezek mind negatív hatással voltak ránk az első három mérkőzésen. Azt is tudtuk, hogy idő kell, míg mindenki kezd hinni abban, amit szeretnénk, és magabiztosan fog mozogni a posztján. Talán a harmadik mérkőzés után kezdtük azt látni a pályán, amit igazán szeretnénk. Sajnos a vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, jöttek a vereségek, sok gólt kaptunk, hiányzott a kreativitás. Összességében a játékunk sokat változott, el tudtuk érni, hogy mindenki átszellemüljön és MTK-stílusban focizzon, ezt mindenképp sikernek éltem meg, Azonban a tabellán elfoglalt pozíciónk elég nyomasztó és kudarc számomra.

- A nyáron nemzetközi szinten is megmérettette magát a csapat, ugyanis rangos horvátországi tornán vettetek részt. Miben különbözik egy külföldi együttessel játszani, mint egy magyarra? Milyen tapasztalatokat szereztetek ezen a viadalon?

- Hat színvonalas mérkőzést játszottunk, mely mindegyikén helytállt a csapat, a tornagyőztes Dinamo Zagreb ellen is szoros összecsapást játszottunk, ez mindenképp pozitívum. Külföldi csapatok ellen meglátásom szerint amiben le vagyunk maradva, az a mentalitás, a koncentráció és a tudatosság. Olyan dolgok, melyek fejben dőlnek el. Ők sok esetben lazábban, kreatívabban, bátrabban, agresszívabban lépnek pályára, míg rajtunk sokszor egy mentális blokkot érzek. Technikailag és taktikailag viszont abszolút nincs különbség, sőt sokszor felénk billen a mérleg nyelve.

- Milyen célokkal vágtok neki a tavaszi félévnek?

- A támadó játékunkon mindenképp változtatni kell. Szeretnénk még több lehetőséget kialakítani, veszélyesebben játszani, tudatosan használni az oldal- és ritmusváltásokat. Az utolsó bajnokikon rengeteg gólt kaptunk, ezt is helyre kell raknunk. Tovább kell dolgozni a stílusunkon, és magabiztosabban mozogni a szerepkörökben. Elsősorban ezeken szeretnénk javítani, ha ez sikerül, az eredmény sem fog elmaradni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-17 16:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

VASAS KUBALA AKADÉMIA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok