HÍREK

Necula Krisztián célja, hogy a következő idényben a felnőtt futballban is bemutatkozzon

2022-06-13

Necula Krisztián célja, hogy a következő idényben a felnőtt futballban is bemutatkozzon

U17-es csapatunk játékosa beszélt első MTK-s évének tapasztalatairól.

Az MTK Budapest U17-es csapata biztosan a 7. helyen végzett a 2021-22-es idényben. Az idény tapasztalatairól az együttes középpályása, a 2005-ös születésű Necula Krisztián beszélt.

Egy évvel ezelőtt csatlakoztál klubunkhoz a Vasastól. Hogy értékeled a váltást ennyi idő távlatából, mik a legfőbb különbségek?

Hosszú ideig játszottam Angyalföldön, ezért először furcsa volt más klub mezét viselni. Sok volt az új impulzus, de a társak hamar befogadtak. Úgy érzem, itt jobbak a körülmények, a pályák és az edzőtermek is, illetve jóval inkább a figyelem középpontjában vagyunk. Egyénileg is többet foglalkoznak velünk.

Mik az erényeid és gyengeségeid belső középpályásként?

Úgy gondolom, a játékintelligencia, a felismerés, a futball olvasása az erősségeim közé tartozik és szerintem ezekben jócsán előre is léptem az idény során, főként, mivel Horváth Ádám vezetőedző is a játékos labdakihozatalokat helyezte előtérbe. Fizikálisan viszont még jócskán van hová fejlődnöm, nem én vagyok a legerősebb felépítésű játékos.

Az őszt a második helyen zárta a csapat, a tavaszi folytatás viszont ehhez képest valamelyest gyengébben sikerült, hiszen végül a hetedik helyen fejezitek be az idényt. Hogy élted meg a szezont?

Az első fele kimondottan jól sikerült, azt gondolom, játékban és eredményben is ott voltunk, ahol lenni szerettünk volna. 2022-ben több hiba csúszott a futballunkba, nem voltunk eléggé koncentráltak, aminek akár a csapaton végigsöprő koronavírus-járvány is lehet az oka. Biztos vagyok benne, hogy ezen a mélyponton túllendülünk majd és a következő idényben megint az élmezőnyben leszünk.

A csapatsikereken felül mit vársz az előttünk álló évadtól?

Nagy célom bemutatkozni az NB III-ban vagy akár a másodosztályban is, szeretnék minél magasabb szintre eljutni már a 2022-23-as évadban - és emellett természetesen a tanulást sem hanyagolom el, mert lassacskán már az érettségire fókuszálunk. A szünet alatt pedig ugyanúgy oda fogok figyelni az előírt edzésmunkára, mint bármikor máskor, hiszen ez a kulcsa annak, hogy az alapozást jól tudjam majd elkezdeni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok