HÍREK

Németországi elittornán lett ezüstérmes U10-es csapatunk

2022-09-12

Németországi elittornán lett ezüstérmes U10-es csapatunk

Német sztárcsapatok és holland top klub ellen is pályára léptek fiataljaink.

A mögöttünk hagyott hétvégén Frankfurtba utazott U10-es csapatunk, ahol a 48 együttest felvonultató Jacobi Turnier elnevezésű tornán vett részt.

A csoportkörben fiataljaink a Borussia Mönchengladbach elleni vereséggel kezdtek (1-2), utána viszont a Spvgg 03 Neu-Isenburg és az 1. FC Erlensee csapatát is két vállra fektették (4-1, 2-0), így a második helyen jutottak tovább az aranyági csoportküzdelmekre.

Ott már sorban érkeztek a német sztárcsapatok elleni mérkőzések, Hertha BSC (6-3), FC Augsburg (5-0), Borussia Dortmund (0-0), Werder Bremen (6-0), és 1860 München (0-4). A három győzelem, egy döntetlen és egy vereség második helyet és negyeddöntős szereplést ért.

A legjobb nyolc között a Berlin AK ellen 1-1 után büntetőkkel harcoltuk ki az elődöntőbe kerülést. Ott a holland PSV Eindhoven volt az ellenfél, akiket 0-0 után büntetőkkel sikerült búcsúztatni. A büntetőpárbaj során kapusunk, Tímár Ádám a holland gárda mindhárom büntetőjét hárította.

A fináléban következett a torna korábbi szakaszában már megismert 1860 München, akik 1-0-ra nyerték a döntőt, így csapatunk ezüstérmes lett.

A tornán részt vevő játékosaink: Bogdán Zétény, Bolesza Olivér, Fani Massimo, Huszti Bence, Kalmár Merse, Lipcsei Martin, Mahboubi Ziad, Szemler Zente, Timár Ádám, Vörös Ákos.

Mlecsenkov Mátyás vezetőedző értékelése: - Egy igen rangos megmérettetésre sikerült eljutnunk, ahol a német labdarúgás és a környező országok színe-java szerepelt a mieink mellett. Két nap alatt 11 mérkőzést tudtunk játszani, nagyon komoly tempóban és minőségi futballal. Azt gondolom, hogy az eredmény mellett, ami nagyon jól cseng, leginkább az kiemelendő, hogy mennyire hasznos volt ez a hétvége a gyerekek számára. Örülök, hogy olyan egyesületekkel sikerült megmérettetni magunkat, mint a PSV Eindhoven, a Borussia Dortmund vagy a Hertha BSC, valamint még sok egyéb Bundesliga-csapat. Nagy gratuláció jár a fiúk számára, nagyon jól futballoztak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 10:00 Vasas Sporttelep

VASAS KUBALA AKADÉMIA U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok