HÍREK

Peches vereség az Ajax ellen az ifi BL-ben

2023-02-08

Peches vereség az Ajax ellen az ifi BL-ben

Egy-egy tizenegyest lőhetett a két csapat, de sajnos csak a hollandok váltották gólra.

Az MTK Budapest U19-es csapata történelmet írt 2022 őszén, amikor a lett Jelgava és az izraeli FC Ashdod kiejtésével az ifi BL történetének első magyar csapataként eljutott a rájátszás köréig. Az ellenfél a Bajnokok Ligája-ág A-csoportjának második helyezettje, a világhírű Ajax Amsterdam FC volt.

Az előjelek kedvezőtlenek voltak csapatunk számára, hiszen a védelem négy kezdőjátékosa közül három - Kwadwo Asante, Merényi Ádám és Molnár Kevin - sem tudta vállalni a játékot, valamint a támadó Balogh Máté is sérüléssel küszködött, továbbá a távozó Vidnyánszky Ádám és Gyuris Aurél sem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Tétmérkőzésen is debütált viszont csapatunkban a két ghánai játékos, Anokye és Mensah.

A nehézségek ellenére már 33 másodperc után nagyon közel álltunk a vezetéshez: Agougil adott haza hanyagul, Molnár Ádin pedig lecsapott és elpöckölte a kapus mellett, de a labda kifelé pörgött és a kapufáról a mezőnybe került vissza.

A belső középpályás, Agougil ezt követően mindent megtett azért, hogy havítsa hibáját és szinte az összes Ajax-akcióban benne volt. Előbb kiugratta Boerhoutot, aki 10 méterről, kissé balról lőtt, Csenterics nagyot védett; majd berakta a sűrűbe Banel felé, aki beletette a lábát, így majdnem becsapta hálóőrünket, de ő visszaért. Ezt követően szintén az irányító középpályás játszott össze Boerhouttal, visszakapta a felpasszt és lőtt, de ballal, 22-ről mellé csavart. A 25. percben aztán van Bohemen ívelt be balról, Agougil belepiszkált az ötösön, de nem érte el igazán, Csenterics fogta.

A 27. minutumban mi is villantunk, Kovács Mátyás tette be a védelem mögé Barkóczinak, aki 8 méterről, ballal, oldalról lőtt, de Setford ki tudta tolni. A 36. percben aztán ismét a hollandok veszélyeztettek, Boerhout lőtt a tizenhatos vonaláról laposan, Csenterics a helyén volt. 

Szünet után Misehouy lőtt kétszer a tizenhatos előteréből szinte ugyanonnan, ugyanolyan szituációból, de hálóőrünknek mindkettő csemege volt, azonban az 57. minutumban váratlanul büntetőhöz jutott az Ajax. Varga Dominik csúszott oda Banelnek és ugyan tisztán szabálytalankodott, de egyértelműen a tizenhatoson kívül - az észt játékvezető viszont a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Misehouy állt és a jobb alsóba gurított (0-1).

Pár perccel később Molnár Ádin forgolódott a tizenhatos előterében és be is lépett a büntetőterületre, majd lövésre lendített. Ekkor beléptek elé, támadónk a védőt találta el, ám a játékvezető sípja ekkor néma maradt. A 75. percben van Bohemen igazgatta a labdát, 19 méterről azonban kapu mellé lőtt. A 80. minutumban Kalokoh játszott össze Misehouy-jal, aki visszakapta a játékszert és 10 méterről, helyzetben tüzelt, de Csentericsen nem fogott ki.

A 91. percben már kapusunk is felment fejelni a szögletünknél, Horváth Artúr pedig beadott, Matviiv mellett a védő kezezett, a játékvezető büntetőt ítélt. Kovács Mátyás állt a labda mögé, de gyengén, laposan Setford kezébe gurított.

Így minden erőfeszítésünk ellenére maradt az egygólos holland vezetés, az Ajax jutott a 16 közé az UEFA Ifjúsági Ligában.

 

UEFA Ifjúsági Liga, rájátszás
Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest U19 - Ajax Amsterdam FC U19 0-1 (0-0)

Gólszerzők: Misehouy (59.)

MTK Budapest U19: Csenterics - Varga D. (Lépő, 76.), Csernák, Matviiv, Anokye - Mensah, Szőke, Horváth A. - Molnár Á., Kovács M. - Barkóczi (Vasvári, 76.)

Ajax Amsterdam FC U19: Setford - Alders, Gooijer, Henry, van Bohemen - Gorter, Misehouy, Agougil (Chahid, 86.) - Kalokoh, Boerhout, Banel (Chourak, 86.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok