HÍREK

Profi szerződést írt alá Merényi Ádám

2022-11-25

Profi szerződést írt alá Merényi Ádám

A 2004-es születésű, saját nevelésű labdarúgó már több mint egy éve bemutatkozott a felnőtt futballban és alapembere az ifi BL-ben sikeres csapatunknak.

Profi szerződést írt alá az MTK Budapesttel a pálya több pontján, mindkét oldali szélsőhátvédként, szélső támadóként és belső középpályásként is bevethető Merényi Ádám.

2004-es születésű labdarúgónk már az U12-es korosztály óta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedik, az elmúlt évek során az U15-ben és az U17-ben is bronzérmet szerzett együttesünkkel, míg az U19-cel 2021-22-ben bajnoki címet ünnepelhetett - ennek eredményeképp kvalifikált az MTK Budapest az ifjúsági futball nagyszínpadára, az ifi BL-re (ahol tehetségünk az FS Jelgava ellen gólt is szerzett).

Merényi Ádám évről évre alapembernek számít korosztályaiban, 2021 októberében pedig az NB III-as gárdánál is bemutatkozott, a felnőttek között már több mint 30 alkalommal pályára lépett, míg az UEFA Ifjúsági Ligában öt fellépésnél jár.

Dr. Selei András klubigazgató a profi szerződés aláírását követően így nyilatkozott a 18 éves játékosról:

"Ádám egy talpraesett, alkalmazkodni tudó játékos, aki immáron az ifjúsági Bajnokok Ligájában is bizonyította, hogy komoly szinten lehet rá számítani. Igazi „jolly joker”, aki teljesítményével kiérdemelte a profi szerződést és jó példát szolgáltat mindenkinek az utánpótlásban."

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 09:30 POREC

MTK U12

VS

FC BLAU-WEISS LINZ U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok