HÍREK

Radnóti Botond igyekszik élni a gödöllői partnerkapcsolat által kapott lehetőséggel

2022-07-02

Radnóti Botond igyekszik élni a gödöllői partnerkapcsolat által kapott lehetőséggel

U16-os csapatunk kapusa értékelte a 2021-22-es idényt.

Néhány napig még pihenhetnek utánpótlás-korosztályaink a 2022-23-as idényre való felkészülés kezdete előtt. Így van ezzel a 2006-os születésű Radnóti Botond is, aki U16-os csapatunk kapuját őrizte a góltól az előző évadban.

Az MTK Budapest U16-os csapata az alapszakaszban és a rájátszásban is a 7. helyen zárt. Tényleg ennyire kiegyensúlyozott volt a szezon?

Nem mondanám kiegyensúlyozottnak, hiszen óriási hullámhegyek és völgyek váltották egymást. A két félév végén a játék, a teljesítmény és az eredmények is rendben voltak, a többi időszakban viszont voltak problémák. Ősszel ráadásul olyan dologgal is meg kellett küzdenünk, amivel még soha, ugyanis kevésen múlt, hogy ne az A-csoportban folytathassuk tavasszal.

Egyénileg hogy sikerült az idény?

Jót tett a rengeteg játéklehetőség, egy mérkőzés kivételével végigjátszottam a szezont. Úgy érzem, szakmailag sokat kaptam trénereimtől, Hmelyovszki Tibor kapusedzőtől, Bodnár Gábor másodedzőtől és Pap Tamás vezetőedzőtől. Én és a csapat is előreléptünk labdakihozatalokban, labdás játékban, kommunikációban. Természetesen rengeteget kell még fejlődnöm, főleg a vonalon való védésben.

Melyik volt a legjobb mérkőzés a 2021-22-es évad során?

Talán kissé meglepő a választásom, de a Ferencváros elleni 3-1-es vereségünket mondanám. Sok bravúrt mutattam be, kombinatív labdakihozatalaink voltak és úgy gondolom, az ilyen mérkőzések többet érnek, mint a három pont. Utánpótlásfutballban vagyunk, nem a dobogó és az év végi eredmény a fontos, hanem a fejlődésünket szolgáló meccsek.

2017-ben, a Gödöllőtől kerültél az MTK-hoz. Elégedett vagy a karrieríveddel eddig a pontig?

Az első partnerkapcsolati évben kerültem a klubhoz. Többfordulós kiválasztón vettem részt és végül összesen nyolcan kerültünk ide Gödöllőről, amiből mostanra négyen maradtunk. Sokat fejlődtem az MTK-nál, véleményem szerint jól működik az elképzelés a gyakorlatban is, nagy lépést tettem előre a gödöllői évek óta. Az, hogy ennek a lehetőségnek is köszönhetően Budapesten focizhatok, óriási lehetőség nekem és a hozzám hasonlóan Gödöllőn nevelkedő fiatalok számára.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok