HÍREK

Rangos lengyelországi tornán szerepelt U12-es csapatunk

2022-09-20

Rangos lengyelországi tornán szerepelt U12-es csapatunk

Neves lengyel együttesek mellett ellenfelünk volt többek között a PSV Eindhoven és a Hajduk Split is.

U12-es csapatunk az elmúlt hétvégén a 42 együttest felvonultató Pro-Turnieje Super Cup elnevezésű tornán vett részt a lengyelországi Licheń Stary városában.

Együttesünk a D-jelű, hét gárdát felvonultató csoportba kapott besorolást. A szombati játéknapon fiataljaink a lengyel Lechia Gdansk és a horvát Hajduk Split csapatától is 1-0-ra kaptak ki, majd 2-2-re végeztek az ukrán Niwa Energia Odrodzenia együttesével.

Az egyaránt lengyel Slask Wroclaw Akademia és Reissa Poznan elleni egygólos vereségeket (1-2 és 0-1) követően a nap zárásaként 2-0-ra sikerült diadalmaskodni a litván Zalgiris Kaunas ellen, így ötödik helyen zártuk az első csoportkört.

A szombati eredmények alapján fiataljaink az ezüstágon szerepelhettek tovább, ahol öt összecsapás várt rájuk vasárnap.

A nap nyitányaként 1-0-ra győztünk a “magyaros rangadón" a Budapest Honvéd-MFA ellen, melyet a holland PSV Eindhoven elleni 0-0 követett. A hátralévő három találkozón a 2-0 volt a slágereredmény, ilyen arányban sikerült nyerni a lengyel Zagłębie Lubin, az ukrán Karpaty Lviv, valamint a szintén lengyel APK Jedynka Kartuzy ellen.

A második napi kiváló eredménysornak köszönhetően együttesünk megnyerte a 2. csoportkört!

A torna aranyérmese a cseh Slavia Praha lett, megelőzve a lengyel Lech Poznan és a svéd Hammarby IF csapatát.

Az MTK Budapest U12 játékoskerete: Rapi, Vörös, Jónás, Szabó, Rozgonyi, Malomsoki, Mohos, Speier, Gál, Bíró, Horváth, Masszi, Mohl, Pataky.

Tóvaj Kristóf vezetőedző így értékelte a viadalt: - A szombati csoportkörben semmi nem akart összejönni, olyankor is ki tudtunk kapni, amikor egyébként jól játszottunk és többet érdemeltünk; a második napra sok szempontból tudtunk egyet lépni előre (hasonlóan erős csoportban). Több okból is nagyon hasznos 4 napot töltöttünk együtt: egyrészt a saját bőrünkön érezhettük, hogy nemzetközi szinten a hibákat bizony góllal büntetik az ellenfelek; másrészt tovább tudtunk dolgozni azon, hogy sok ügyes játékosunkat egyre inkább csapattá gyúrjuk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 10:00 Vasas Sporttelep

VASAS KUBALA AKADÉMIA U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok