HÍREK

Spanyolországi nemzetközi tornán vett részt U13-as csapatunk

2022-04-21

Spanyolországi nemzetközi tornán vett részt U13-as csapatunk

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

U13-as csapatunk rangos spanyolországi tornán, a MIC Football Cup-on vett részt, melynek Girona közeli városok adtak otthont a Costa Brava partszakaszon.

A 20 együttes felvonultató viadalon Horváth Péter gárdája a B-csoportba került, a spanyol Cristinenc Costa Brava és Evolution Team, valamint a francia Olympique Marseille volt az ellenfele.

Csapatunk a neves francia klub mögött második helyen jutott tovább, így bekerült a legjobb 12 közé. A 12 együttest három darab négyes csoportba sorolták, ahol a spanyol Girona és Athletic Bilbao ellen léptek pályára fiataljaink.

Együttesünk végül a 7. helyen zárta a viadalt.

Sajnos a jó szereplést beárnyékolja Polonkai Noel sérülése, aki az első csoportmeccsen egy összefejelést követően eszméletlenül esett össze a pályán.

Játékosunknak mielőbbi felépülést kívánunk!

Horváth Péter vezetőedző így értékelte a tornát: - Összességében egy nagyon nagy kihívást jelentő tornán vehettünk részt, ahol igazán összemérhettük az erőnket a nemzetközi élvonallal. Hasznos tapasztalatot szereztünk, ami nagyban elősegíti a játékosok fejlődését hosszú távon. Azt gondolom, hogy kellőképpen felkészültünk erre a tornára, Ausztriába (Austria Wien, Rapid Wien, FK Austria) háromszor sikerült menni, egyszer Szlovákiába (DAC) és egyszer Horvátországba (NK Osijek). Ennek ellenére nem összehasonlíthatóak az események, sem játékban, sem a körülmények szempontjából. Ehhez hasonló rangos tornák kiváló befektetésnek minősülnek a játékosok fejlődését tekintve. Egy délelőttünk volt, amikor a strandon sikerült szabad programot kialakítani, ekkor a Real Betis korosztályos játékosaival játszottak a srácok. Életre szóló élményt kaptak a fiatalok. A szállásunk a francia Alpokra nézett és a komfort legmagasabb fokán érezhettük magunkat. Az ellátás ízekben ugyan hagyott némi kívánnivalót maga után, de a körülmények kiválóak voltak. Lelkes idegenvezetőt is kaptunk magunk mellé, aki a mérkőzések közti transzferekben segédkezett, illetve az étkezések időpont beosztását menedzselte. Noelnek mielőbbi felépülést kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok