HÍREK

Tovább folytatná jó szereplését a bajnokságban U17-es csapatunk tavasszal

2022-12-22

Tovább folytatná jó szereplését a bajnokságban U17-es csapatunk tavasszal

Előfordulhat, hogy idén is lesznek olyan tehetségek, akik már idény közben feljebb léphetnek Horváth Ádám csapatából.

Második helyen zárta az őszi küzdelmeket az Országos U17-es bajnokság kiemelt csoportjában az MTK Budapest. Horváth Ádám együttese az idény egy korai pontján még a tabella élén is állt és végig magabiztosan vette az akadályokat, így a tavasszal is a legjobbak között folytathatja szereplését. A félidényt a vezetőedző értékelte a sandorkaroly.hu-nak.

Könnyedén bekerült a legjobb nyolcba az U17. Ez volt a célkitűzés?

Inkább a minimális célnak mondanám, hiszen a hosszú távú fejlődés szempontjából az a legelőnyösebb, ha folyamatosan az ország legjobbjaival mérkőzhetnek a fiatalok, a felsőházban pedig sokkal színvonalasabb meccsek lesznek, mint a B-csoportban. Amikor ezt a korosztályt a nyáron átvettük a kollégákkal, viszonylag hamar megfogalmazódott bennünk, hogy akár a dobogó közelében is ott lehet a társaság, ha minden klappol és ez meg is valósult.

Így tehát ez a terv a folytatásban is?

Azt szeretném, hogy a tavasszal minél jobb meccseket játsszunk és fejlődjenek a fiatalok. Az, hogy mi az eredmény, az mindig kérdéses, hiszen 2021-22-ben például a 7. helyen zártunk, ami önmagában talán csalódást keltő, de ha azt mondom, hogy Barkóczi Benedek személyében volt olyan labdarúgónk, aki az idény végén az NB I-ben is bemutatkozott, többen pedig a harmadosztályban, a felnőtt bajnokságban bizonyíthattak már ebben a szezonban és az ifi BL-csapatnak is alapemberei, akkor azt kell mondjam, eredményesen dolgoztunk. Persze nem szeretném megkerülni a kérdést, elégedettek lennénk, ha sikerülne a dobogón végezni a mostani garnitúrával!

Van olyan tehetség a mostani keretben, aki akár már az idén bemutatkozhat az első csapatnál?

A szakmai vezetés fejében ott van annak a három-négy játékosnak a neve, akiben látunk potenciált, hogy már idén jóval feljebb lépjenek és azt is tudjuk, hogy bennük pedig megvan az akarat és a hajlandóság a munkára. Könnyen lehet, hogy lesznek, akik előrelépnek és akár mérkőzésen, akár csak edzéseken a nagyobbakkal készülhetnek, de hogy mikor, azt majd közösen eldöntjük a kollégákkal.

Földi Gergő, Almomani Nathaniel és Bán Gergő is többször meghívót kaptak az U17-es válogatott keretébe, sőt legutóbb már Weisz Milánnal is számolt a szövetségi edző. Ez az MTK Budapest szakmai munkáját dicséri?

Ez nagy elismerés a játékosoknak és a klubnak is. Fontos, hogy tehetségein nemzetközi mérkőzéseken, erős csapatok ellen játsszanak és a saját bőrükön tapasztalják, hogy mik a nemzetközi futball kritériumai, illetve ehhez képest hol tartanak ők. Földi Gergő például, Hollandia, Spanyolország és Portugália ellen is bizonyíthatott. Tavasz végén-nyár elején Magyarország rendezi az U17-es Európa-bajnokságot, bízom benne, hogy több labdarúgónk is ott lesz majd a válogatott keretben!

Hogyan alakul a felkészülés 2023-ban?

Január 9-én kezdjük a munkát, a programunkban pedig számos nemzetközi felkészülési mérkőzés szerepel. Mindig motiváló a fiatalok számára, ha nem ugyanazok ellen játszanak, akikkel a bajnokságban is mérkőznek, hanem más mentalitású, más futballkultúrából származó csapatokkal is összecsapnak. Korán, már február 25-én elkezdődik a bajnokság és az Európa-bajnokság miatt viszonylag hamar, május elejére le is megy a 14 forduló, így intenzív időszak elé nézünk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok