HÍREK

Túl a theeseni tornán

2018-05-23

Túl a theeseni tornán

Ötödik helyen zárt U17-es csapatunk.

A torna felvezetője ITT olvasható.

Csoportkör:

FC Nordsjaelland–MTK Budapest 3-1

MTK Budapest: Vukman – Kópis, Sághy, Mogyorósi, Zana – Kata, Kovács, Kapronczai – Forrai, Pál, Holló.

Pályára lépett még: Gézárt, Vertetics.

Gólszerző: Kovács

Székely Zsolt beszámolója a dánok elleni nyitómeccsről: – A Nordsjaelland egészen szokatlan hadrendben esett nekünk, és 10-15 perc után már háromgólos előnybe került. Az átszervezés után szépítettünk, és kevésen múlt, hogy újabb gólt, gólokat szerezzünk. Az eredmény ellenére örömmel és büszkén nézünk a második nap elé.
 
Kapronczai Gergely értékelője a mérkőzésről: – Az első 15 percben fölénk kerekedett a dán csapat, és háromgólos hátrányba kerültünk, de hamarosan átlövésből szépítettünk. A második játékrészben kiegyenlített volt a játék, helyzeteket alakítottunk ki, lövésekig is eljutottunk, de az eredményen nem tudtunk változtatni. Pörgős meccs volt, jó erőkből álló ellenféllel játszottunk, és a kezdeti sokk után nem törtünk meg, ami a csapat tartását mutatja. A második félidőben már méltó partnerek voltunk. 

Gamba Oszaka–MTK Budapest 2-1

MTK Budapest: Vukman – Kópis, Sághy, Mogyorósi, Zana – Kata, Kovács, Holló – Forrai, Kapronczai, Pál.

Pályára lépett még: Gézárt, Vertetics, Marosi.

Gólszerző: Karponczai.

MTK Budapest–VfL Theesen 2-0

MTK Budapest: Vukman – Kópis, Sághy, Mogyorósi, Gézárt – Kata, Kovács, Vertetics – Font Borza, Kapronczai, Marosi.

Pályára lépett még: Winter, Várkonyi, Dér, Holló.

Gólszerző: Marosi, Kovács.

Holló Péter beszámolója a csoportkör második napjáról: – Az Oszaka ritkán hozta ki a labdát mezőnybe, jellemzően a kapusuk rúgta előre, és a magas center fejelt vissza középre, ebből építették a támadásaikat. Technikás csapat, jól bántak a labdával, mellette még a sebességük és fizikai adottságaik is nehezítették dolgunkat. A második félidőben már mi voltunk fölényben, de a kihagyott büntető és a ziccer megbosszulta magát, és gólt kaptunk. A Theesen játéka meglepett, két-három alkalommal jöttek át a félpályán, mélyen védekeztek, ennek ellenére könnyen ki tudtuk őket bontani. Sok helyzetünk volt, de ezeknek a kihasználása megint nem volt olyan, mint kellene. Középen és szélen is könnyen jutottunk át rajtuk, mivel lassan, körülményesen fociztak.

Helyosztó:

MTK Budapest–Grasshoppers 1-1 (büntetőkkel 5-4)

MTK Budapest: Vukman – Gézárt, Sághy, Mogyorósi, Kópis – Kata, Kovács, Holló – Forrai, Kapronczai, Font Borza.

Pályára lépett még: Vertetics, Pál.

Gólszerző: Kata.

Székely Zsolt gondolatai a tornát követően: – Örülök, hogy eljöttünk erre a tornára, még akkor is, ha öt válogatott játékosunk különböző okok miatt nem tudott velünk tartani. Az első mérkőzésen a dán Nordsjaelland különleges taktikával állt ki ellenünk, csak a harmadik gól után tudtuk rendezni a sorokat, ekkor szépítettünk is, csak a helyzetkihasználáson múlt, hogy nem egyenlítettünk. A második mérkőzésen a japán Oszaka ellen is hátrányból álltunk fel, sőt helyzeteket, büntetőt is hibáztunk, majd az addig kevésbé veszélyes japánok gólt szereztek. A harmadik csoportmeccsen a házigazda németeket könnyen elintéztük, így az ötödik helyért játszhattunk a tavalyi kupagyőztes svájci Grasshoppers ellen. Itt is egyértelműen jobbnak bizonyultunk, hiába csak döntetlent értünk el. A büntetőrúgást mi bírtuk jobban idegekkel, a játékot tekintve megérdemelten. Pozitív élmény volt ide eljönni, megtapasztalni más futballt, mint a hazai. Jó volt látni, hogy a mezőny szemmagasságban van, ha feladat elé állítjuk a mieinket, idővel megoldják.

[image]

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok