HÍREK

U14, U15: Többet érdemeltünk volna a Budapest Honvéd-MFA ellen

2020-10-26

U14, U15: Többet érdemeltünk volna a Budapest Honvéd-MFA ellen

Mindkét együttesünk egy góllal kapott ki a kispestiektől a 9. fordulóban.

U15, Kiemelt csoport, 9. forduló
MTK Budapest U15–Budapest Honvéd-MFA U15 2-3 (0-3)

Gólszerző: Sebestyén (61., 62.), illetve Tóth (26.), Kruppai (39., 40.)

MTK Budapest: Radnóti - Katona, Béres, Horváth (Kenesei 70.), Madarász (Borisza 54.) - Bán, Forró (Weisz M. 70.), Ilyés (Kiss 41.) - Herczeg, Ruzicska (Varga M. 54.), Varga Á. (Sebestyén 41.)

Agresszívan, jó szellemben kezdtük a kispestiek elleni összecsapást, az első félidő első felében egy veszélyes vendég lehetőséget leszámítva nem alakult ki komolyabb helyzet. A 25. percben szinte már gólnak örülhettünk: Herczeg remekül indította Ruzicskát, aki a kapussal szemben még passzolt Vargának, aki viszont mellé lőtte az ajtó-ablak ziccert.

Ahogy az ilyenkor lenne szokott, a következő támadásból meg is szerezték a vezetést a vendégek (0-1). A bekapott gól után Forró és Herczeg is kísérletezett, majd jött az újabb hidegzuhany, a félidő utolsó két percében kétszer is eredményesek voltak a vendégek, így 3-0-ás előnnyel vonulhattak pihenőre.

A fordulást követően is mentünk előre, itt is, ott is adódott lehetőség a gólszerzésre. A második félidő első 20 percében Forró és Kiss is közel járt a gólhoz. Aztán a 61. és a 62. percben mi szereztünk gyorsan gólokat, így ismét nyílt volt a mérkőzés. Előbb Sebestyén Márk mesterien fordult le védőjéről és lőtt a hosszú alsóba (1-3), majd egy remek indítás után értékesítette a ziccert egy az egyben a kapussal (2-3).

A folytatásban is próbálkoztunk, formációváltást is alkalmaztunk, de nem sikerült megszerezni az egyenlítő gólt, így 3-2-re elveszítettük a mérkőzést.

Horváth Ádám értékelése: - Ismét jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, mégis kikaptunk. Meg kell tanulnunk megnyerni ezeket a meccseket. Ami bizakodásra ad okot, az a mutatott játék és a csapat mentalitása. Nem érdemeltünk vereséget, de úgy látszik még többet kell tennünk azért, hogy ez a helyzet megforduljon.

U14, Kiemelt csoport, 9. forduló
MTK Budapest U14–Budapest Honvéd-MFA U14 1-2 (0-0)

Gólszerző: Kugyela (47. - büntetőből), illetve Szelényi (75., 78.)
Sárga lap: Cseh (28.), Simon (44.) illetve Oláh (12.), Szvétek (45.)

MTK Budapest: Tóth - Csiha, Porkoláb, Balázsi, Csányi - Simon, Urbán, Kugyela - Cseh (Pásztor 71.), Purzsa (Pinti 23., majd Weisz P. 71.), Lovász (Csóri 75.)

A találkozó első félidejében inkább a játék küzdő jellege dominált, mi egyszer, míg a vendégek kétszer veszélyeztettek, de a kapusok a helyükön voltak.

A második félidő elején Csiha rövidbe tartó lövését tolta ki a kapus, majd sikerült megszerezni a vezetést. A jogosan megítélt büntetőt mögé Kugyela Zalán állt oda, és a balra vetődő kapus mellett higgadtan a jobb sarokba lőtt (1-0).

A folytatásban Kugyela és Csányi szép összjátéka után Urbán lőhetett de a védők blokkolni tudták a próbálkozását. A hajrára fordulva egyre több munkája akadt Tóth Balázsnak a kapunkban, de a hajrában két esetben már ő sem tudott menteni.

A 75. percben egy szöglet utáni kavarodást követően egyenlítettek a vendégek (1-1), majd két perccel a lefújás előtt a győzelmet jelentő találatot is megszerezték (1-2).

Moskovits Gábor értékelése: - Bár öt perccel a vége előtt még vezettünk, de sajnos nem játszottunk jól és ki is kaptunk. Ennek ellenére egyértelmű, hogy meccsről meccsre fejlődünk és lépünk előre játékban is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok