HÍREK

U15: “Nagyon elégedett vagyok, mert minden meccsen sikerült hűnek maradnunk a stílusunkhoz”

2021-01-04

U15: “Nagyon elégedett vagyok, mert minden meccsen sikerült hűnek maradnunk a stílusunkhoz”

U15-ös csapatunk vezetőedzőjével, Horváth Ádámmal beszélgettünk a csapat őszi szerepléséről, a fejlődésről, a sűrű őszi hajráról, valamint a tavaszi célokról.

– Talán nincs annál nagyobb dicséret, amikor az ellenfél edzője méltatja a csapatodat. A győri vendégjátékotok során a hazaiak mestere úgy nyilatkozott, a bajnokság legjobb csapatától szenvedtek vereséget. Hogyan értékeled a gárda teljesítményét, mennyire vagy elégedett az eredményekkel és a mutatott játékkal?

Ez valóban így van, nem kell ennél nagyobb elismerés. Én talán annyit pontosítanék, hogy a bajnokság egyik legjobb csapata ellen. Azt gondolom, hogy jó félévet zártunk, dobogón telelünk és ez jó dolog, de az eredmény számunkra csak másodlagos. Persze sportemberek vagyunk és mindig, minden meccsen győzni szeretnénk, ez valamikor sikerül, valamikor nem. Nálunk az MTK-nál azonban fontos a “hogyan”. Van egy klubfilozófiánk, van egy stílusunk, ebben szeretnénk sikereket elérni. Ha ebből a szemszögből nézem, akkor nagyon elégedett vagyok, mert minden meccsen sikerült hűnek maradnunk a stílusunkhoz. A másik fontos dolog a játékosaink egyéni fejlődése. Azt hiszem, ebben sem kell szégyenkeznünk, mindenki fejlődött, ki többet ki kevesebbet, de fejlődött!

– A nyári felkészülés során, valamint a szürke hétköznapokon gyakorolt dolgokból mennyit kaptál vissza a szezon folyamán?

- A tavalyi évhez képest erősödött a korosztály, jó játékosok csatlakoztak hozzánk, az edzések minősége ezáltal még jobb lett. A csapat hozzáállása kitűnő volt. Minden edzésen azt éreztük a fiúkon, hogy jobbak akarnak lenni és ezért mindent meg is tesznek. Hogy mennyit kaptunk vissza? Sokat, de nem eleget. Én mindig elégedetlen vagyok és ezt mondom a srácoknak is: ne elégedjetek meg azzal, ami van, mert mindig lehet fejlődni, a legjobbakat is ez viszi előre.

– A keret nagy része már tavaly ilyenkor is együtt játszott. Hogy érzed, miben sikerült előre lépniük a játékosoknak egy év alatt?

- Mint már említettem, jól sikerültek az igazolások. Senkinek sincs bérelt helye a kezdőben, ami egy folyamatos versenyhelyzetet eredményez. Ezáltal a játékosoknak nincs idejük kiengedni, mindig élesnek kell lenniük. Szerencsére sok jó, versenyző típusú játékosunk van, akik egymást is motiválják. Azt gondolom, a szakmai stáb is hozzátette a maga részét az egészhez. És amit említettél, a keret magja évek óta az MTK-ban pallérozódik, tudják ez mivel jár és ami a legfontosabb, hisznek abban a munkában, ami a klubnál folyik.

– Több csapattal ellentétben nektek az összes őszi bajnokit sikerült lejátszani. A pótolt mérkőzések miatt viszont sűrű lett a hajrá, tizenkét nap alatt négy találkozón léptetek pályára. Az utolsó, Puskás Akadémia FC elleni összecsapás után azt mondtad, a frissesség döntött a felcsútiak javára. Hogyan éltétek meg ezt az időszakot?

Valóban a szezon vége kicsit sűrűre sikeredett, de még mindig sokkal jobb volt játszani, mint heteken keresztül csak edzeni és a hétvégét játék nélkül tölteni. Talán utólag nekünk is el kellett volna halasztanunk az utolsó meccset, mint tette azt nagyon sok csapat majdnem minden korosztályban. De bíztunk abban, hogy kitart a lendületünk a szezon végéig. Ne feledjük, a felcsúti mérkőzés előtt hét találkozót nyertünk meg zsinórban. Hiszem, hogy jól döntöttünk amiért játszottunk, és büszke vagyok a fiúkra!

– Melyik volt az ősz mérkőzése, vagy az ősz pillanata?

Egyből talán a DVTK elleni mérkőzés első félideje ugrik be, az első gólunk előtt legalább 20 átadást abszolváltunk anélkül, hogy az  ellenfelünk labdába ért volna. De azt gondolom erre az őszre büszkék lehetünk, és azok is vagyunk.

– Milyen célokkal vágtok neki a tavaszi folytatásnak?

A lehető legtöbbet fejlődjünk egyénileg és csapatszinten is, és ha ez még eredményességgel is párosul, roppant boldogok leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 09:30 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok