HÍREK

U19: Ötgólos mérkőzést játszottunk a Legia Varsó ellen Zágrábban

2021-08-05

U19: Ötgólos mérkőzést játszottunk a Legia Varsó ellen Zágrábban

Szoros, helyzetekben és gólokban gazdag találkozóval kezdtük meg szereplésünket a nemzetközi tornán.

Ahogy arról beszámoltunk, szerdán megérkezett U19-es csapatunk Zágrábba, ahol a 18. Mladen Ramljak Memorial meghívásos nemzetközi tornán veszünk részt.

Együttesünk a lengyel Legia Varsó ellen kezdte meg szereplését, ami egyben a torna nyitómérkőzését is jelentette. A Dinamo Zagreb edzőközpontjának egyik műfüves pályáján megtartott mérkőzésen a megszokottnak nem nevezhető 9:30-as kezdés ellenére aktívan kezdtek a mieink, Gyuris Aurél lövése jelentette a meccs első lehetőségét.

Bő tíz percet követően a lengyelek két, egymást gyorsan követő góllal szereztek kétgólos előnyt: Kaminski előbb egy lesgyanús kiugratás után ziccerből, majd egy bal oldali szabadrúgás után fejesből talált be (2-0).

Ezt követően megélénkült csapatunk játéka, több veszélyesen belőtt labda érkezett az ellenfél kapujának az előterébe, a 20. percben Juhász Levente remek akciója végén az utolsó pillanatban tisztáztak a védők. A 35. minutumban aztán már gólnak is örülhettünk: Kovács Mátyás adott középre jobbról, az érkező Juhász Levente pedig közelről a hálóba lőtt (2-1).

A fordulás után (a tornán 2x40 percesek a csoportmeccsek) szinte rögtön egyenlítettünk: Horváth Artúr 21 méterről, védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába (2-2). A 48. percben egy szép akció végén a Legia talált be, ami - mint később kiderült - a mérkőzést eldöntő gólnak bizonyult (3-2).

A mieink a második játékrész hátralevő részében is több veszélyes támadást vezettek, az utolsó percekben is támadtunk az egyenlítésért, de az utolsó passzokba hiba csúszott.

Csapatunk legközelebb péntek délelőtt 11:15-től az Udinese ellen lép pályára, szombaton pedig az első meccsén az Udinesét 3-2-re legyőző Slavia Praha lesz az ellenfelünk.

Legia Varsó U19 - MTK Budapest U19 3-2

MTK Budapest: Csenterics - Guth, Fekete K. (Földing Engelbert, 60.), Juhász B., Helembai - Horváth A., Rimóczi (Georgievski, 53.) - Kovács M., Gyuris (Merényi, 53.), Juhász L. - Vasvári (Balogh M., 53.)

Gólszerzőink: Juhász L. (35.), Horváth A. (42.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok