HÍREK

UEFA Ifjúsági Liga: Rajt szeptember 29-én - többen hiányoznak majd az aranyérmes csapatból

2021-09-09

UEFA Ifjúsági Liga: Rajt szeptember 29-én - többen hiányoznak majd az aranyérmes csapatból

Három hét múlva, a stadionban kezdjük meg szereplésünket az UEFA Ifjúsági Ligában.

U19-es csapatunk az előző idényben elért bajnoki címének köszönhetően indulási jogot szerzett az ifjúsági Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Ifjúsági Liga 2021/2022-es szezonjában való indulásra, és ahogy a múlt heti sorsoláson eldőlt, első ellenfelünk a cseh bajnok Sparta Praha lesz.

Mára eldőlt, hogy a hazai pályán esedékes odavágóra szeptember 29-én (szerdán) 18 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, nézők előtt kerül majd sor. A visszavágót a tervek szerint október 20-án rendezik majd Prágában.

A hetedik alkalommal kiírt Ifjúsági Ligában idén 2003. január 1. után született játékosok léphetnek pályára, kiegészülve maximum három túlkorossal, akik 2002. január 1. után születtek. 

Bár a kvalifikációt tavalyi bajnokcsapatunk harcolta ki, nem ugyanazzal a kerettel vághatunk majd neki a rangos sorozatnak: a játékosok fejlődése érdekében nyáron többen előreléptek és már a felnőtt labdarúgásban mérettetik meg magukat. Tavalyi alapembereink közül Winter Dániel, Lehoczky Roland és a rájátszás gólkirálya, Biben Barnabás egyaránt kölcsönben futballozik jelenleg. A versenykiírás szerint csak olyan külföldiek léphetnek pályára, akik legalább három éve csapatunkban játszanak, így Clinton és Drljo sem állhat majd a szakmai stáb rendelkezésére az U19-es bajnokcsapat kulcsemberei közül. Nem számíthatunk a kölcsönben futballozó Zuigéber Ákosra, valamint a korban megfelelő Kosznovszky Márkra sem, ő ugyanis az előző idényben nem lépett pályára együttesünkben, így a szakmai stáb nyolc játekosunkra biztosan nem számíthat. Első csapatunk keretéből Kata Mihály és Vancsa Zalán viszont minden kritériumnak megfelel, így ők akár pályára is léphetnek az Ifjúsági Ligában.

A hazai mérkőzéssel kapcsolatban hamarosan további szurkolói információkkal jelentkezünk, valamint mindkét mérkőzésről élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk majd honlapunkon.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok