HÍREK

UEFA Ifjúsági Liga: Szerdán a Sparta Prahát fogadjuk a stadionban, a belépés ingyenes

2021-09-28

UEFA Ifjúsági Liga: Szerdán a Sparta Prahát fogadjuk a stadionban, a belépés ingyenes

A találkozót a Sport 2 élőben közvetíti.

U19-es csapatunk az előző idényben elért bajnoki címének köszönhetően indulási jogot szerzett az ifjúsági Bajnokok Ligájának megfelelő UEFA Ifjúsági Liga 2021/2022-es szezonjában való indulásra, amelynek első fordulójában ellenfelünk a cseh bajnok Sparta Praha lesz. A párharc első mérkőzését szerdán 16 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezzük, ahová a belépés ingyenes, a hatályos jogszabályok szerint azonban védettségi igazolvány vagy EESZT-applikációból bemutatott védettségi igazolás, valamint személyi igazolvány felmutatásához kötött. A mérkőzést a Sport 2 élőben közvetíti, honlapunkon pedig élő, szöveges tudósításban számolunk be percről percre a találkozó eseményeiről.

A hetedik alkalommal kiírt Ifjúsági Ligában idén 2003. január 1. után született játékosok léphetnek pályára, kiegészülve maximum három túlkorossal, akik 2002. január 1. után születtek. 

Bár a kvalifikációt tavalyi bajnokcsapatunk harcolta ki, nem ugyanazzal a kerettel vághatunk majd neki a rangos sorozatnak: a játékosok fejlődése érdekében nyáron többen előreléptek és már a felnőtt labdarúgásban mérettetik meg magukat. Tavalyi alapembereink közül Winter Dániel, Lehoczky Roland és a rájátszás gólkirálya, Biben Barnabás egyaránt kölcsönben futballozik jelenleg. A versenykiírás szerint csak olyan külföldiek léphetnek pályára, akik legalább három éve csapatunkban játszanak, így Clinton, Kaka és Drljo sem állhat majd a szakmai stáb rendelkezésére az U19-es bajnokcsapat kulcsemberei közül. Nem számíthatunk a kölcsönben futballozó Zuigéber Ákosra, valamint a korban megfelelő Kosznovszky Márkra sem, ő ugyanis az előző idényben nem lépett pályára együttesünkben, így a szakmai stáb nyolc játekosunkra biztosan nem számíthat. Első csapatunk keretéből Kata Mihály és Vancsa Zalán viszont minden kritériumnak megfelel, így ők pályára léphetnek az Ifjúsági Ligában. Együttesünket az Ifjúsági Ligában NB III-as csapatunk vezetőedzője, Kanta József és U19-es vezetőedzőnk, Horváth Dávid közösen irányítja majd.

Csapatunk kerete a szerdai mérkőzésre:
Kapusok: Csenterics Adrián, Velicskó Szabolcs
Védők: Fekete Krisztián, Várkonyi Bence, Csontos Krisztián, Helembai Márk, Juhász Bálint, Guth Ádám
Középpályások: Rimóczi Tamás, Szőke Gergő, Georgievski Hristijan, Gyuris Aurél, Merényi Ádám, Kata Mihály, Horváth Artúr, Juhász Levente, Kovács Mátyás, Miknyóczki Ádám
Támadók: Vancsa Zalán, Vasvári Zoltán, Balogh Máté, Horváth József

A Sparta Praha elleni párharc visszavágóját október 20-án 14 órától, idegenben játsszuk majd.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 12:15 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U12

VS

MTK U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok