HÍREK

Vasvári Zoltán: "Az ifjúsági BL-ben szerzett gólomnak is köszönhettem a válogatottba való visszatérésem!"

2022-04-22

Vasvári Zoltán: "Az ifjúsági BL-ben szerzett gólomnak is köszönhettem a válogatottba való visszatérésem!"

Fiatal támadónk mindkét felkészülési mérkőzésen pályára lépett az U18-as nemzeti csapat telki összetartása során.

Április 17. és 21. között, Telkiben került sor a magyar U18-as válogatott újabb összetartására. Az edzőtáborba februárhoz hasonlóan ismét meghívót kapott az MTK Budapest U19-es együttesének támadója, Vasvári Zoltán.

A 2004-es születésű játékos a nemzeti csapat Bulgária elleni páros mérkőzésének mindkét "felén" pályára lépett. A két találkozó egyaránt 2-1-es magyar sikert hozott, Vasvári pedig előbb 85, majd 30 percnyi játéklehetőséget kapott Oross Márton szövetségi edzőtől.

"Belülről elégedett voltam a játékommal és azt hiszem, kívülről is jól nézhetett ki, mert pozitív visszajelzéseket kaptam a szakmai stábtól. Alapvetően az U19-es válogatott őszi selejtezőire készültünk, így olyan dolgokat kért tőlem a szövetségi edző, amiket majd akkor is hasznosítani tudunk - meg kellett tartanom a labdákat, a tengelyben maradva várni a beadásokat és persze élesnek lenni a kapu előtt. Jó érzés volt hosszabb kihagyás után ismét pályára lépni a válogatottban, kicsit kimozdultam a komfortzónámból is. A szakmai stábbal folytatott beszélgetés során kiderült, hogy a visszatérésemet annak is köszönhettem, hogy az ifjúsági BL-ben nyújtott futballom tetszett nekik és külön kiemelték a Sparta Praha ellen szerzett gólomat, amit úgymond lehetetlen szituációból lőttem el - hasonló kockázatvállalást várnak a támadózónában a nemzeti csapatnál is. Ami a továbbiakat illeti, május végén-június elején újabb összetartás vár a válogatottra. Telkiben előbb Dániával csapunk majd össze, aztán kéthetes túrára indulunk Svédországba. Előbb azonban határozott célunk az MTK Budapest U19-es csapatával a bajnoki cím megszerzése, ezen van most a fő fókusz!" - fogalmazott Vasvári Zoltán.

Kép forrása: mlsz.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok