HÍREK

Veretlenül lett aranyérmes U12-es csapatunk Horvátországban

2023-10-09

Veretlenül lett aranyérmes U12-es csapatunk Horvátországban

Együttesünk adta torna gólkirályát és legjobb játékosát.

Az elmúlt napokban U12-es csapatunk a horvátországi Split és környékén megrendezett Prvi Koraci Tournament elnevezésű, 24 együttest felvonultató viadalon vett részt.

Csapatunk az F-jelű négyesbe kapott besorolást, ahol a horvát NK Medugorje (7-0) és NK Solin (5-0) ellen is magabiztos győzelmet aratott pénteken, míg szombat délelőtt a csoportkör záró fordulójában 2-1-re sikerült győzni a montenegrói FK Stari Aerodrom ellen.

A sorsolás úgy hozta, hogy szombat délután ismét a montenegrói gárda következett a nyolcaddöntőben, ahol 6-0-ra diadalmaskodtak fiataljaink. A negyeddöntőben következett a torna legnehezebb találkozója, a horvát NK Abeceda ZDC ellen 0-0 után büntetőkkel sikerült kivívni a továbbjutás vasárnap délelőtt.

Az elődöntőben a horvát HNK Zadar (4-0), míg a fináléban a szintén horvát NK Adriatic (4-1) ellen arattak magabiztos sikert előakadémistáink, akik így veretlenül aranyérmesként zártak.

A tornán szerepelt még a bolgár PFC CSKA Szófia, a szlovén NK Maribor, valamint az ismertebb horvát gárdák közül a HNK Sibenik, az NK Istra 1961 és az NK Osijek.

Tóvaj Kristóf vezetőedző értékelése a tornáról: - Ezúttal sem lehet elmenni szó nélkül a szülői támogatás mellett: a torna legjobb szurkolótábora díját biztosan az U12-es szülői közösség gyűjtötte volna be. Emellett mi adtuk a 24 csapatos torna gólkirályát és legjobb játékosát is, hasznos nagypályás tapasztalatokat gyűjtöttünk, és sok-sok tudatos játékelemet csillogtattunk meg a Splitben töltött 3 játéknapon.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-04 10:00 FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC U17

VS

MTK U17

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok